Glashuse af Rachel Caine

Vampyr, Galshuse,Claire er enspænder og eliteelev. Seksten år gammel har hun afsluttet High School med et gennemsnit der giver direkte adgang til de store og berømte universiteter, dem der betragter en pige med hendes evner som en gevinst selv om hun er flere år yngre end sine medstuderende. Men Claires forældre har kun kastet et flygtigt blik på de fristende tilbud fra de store universiteter. Deres sekstenårige datter skal ikke sendes flere tusinde kilometer hjemmefra. De vil have hende nærmere på hjemmet i de første studieår. 

Derfor har de valgt at indskrive hende på det afsondrede Texas Pairie University, uden at ane hvilke overraskelser der venter deres højtelskede datter. Det ligger helt ude hvor kragerne tror at de allerede er vendt om. Indkvarteringsforholdene er den rene rædsel. Undervisningen er elendig. Mobningen har karakter af mordforsøg, især når man lægger sig ud med den altdominerende Monica og hendes slæng. Og både universitetet og dets naboby, Morganville, regeres af skabninger hvis eksistens Claire aldrig har troet på .

Det her er en af de bedste vampyr bøger som jeg har læst længe. Den har det hele kærlighed, frygt, spænding og vampyr der gør at den ikke bliver kedelig. Jeg kan godt lide at Claire er nørd og en usikker person, men et mod kommer op da hun og hendes venner er i fare.  Bogen har en hård tone, vampyrerne er onde og der er intet sukker sødt over dem og gør hvad de kan for at skade Claire som må kæmpe for sit liv fra side 1 af.

De 3 personer som hun bor hos (Michael, Shane og Eve) er også rigtig godt beskrevet og forfatteren får en til at holde af dem lige så meget som af Claire. For en gangs skyld er der heller ikke nået kærligheds drama mellem 2 fyre og  pigen, som der er  i de fleste ungoms bøger, det kan selvfølge være at det kommer i de andre bøger men det håber jeg ikke.

 The Morganville Vampires:

 The Morganville Vampires #3: Midnatsgyden

Originaltitel: Glass Houses. Forfatter:  Rachel Caine. Serie: The Morganville Vampires #1
Forlag: Tellerup. Udgivet: 01/06 2011. Antal sider: 316. Adlibris , Saxo og Goodreads

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *