Aarhus | by | Aarhus

Et stort tak til Chresten H. Ibsen, chib forlag og LaserTryk for anmeldereksemplaret!

Jeg elsker at kigge på foto bøger og i går udkom den smukkeste fotobog som jeg længe har set! Bogen er Aarhus | by | Aarhus og den udkom i går. Bogen er en fantastisk foto bog, der rummer  411 af Århus og Århus omregn. I 2017 kørte der en kampagne, alle har kunne deltage og der kom over 7.000 billeder, hvor folk har brugt alt fra spejlreflekskamera til kameraet fra mobilen. De har sendt deres billeder til projektet via hjemmesiden, e-mail eller bruge hashtagget #aarhusfoto2017 på de Sociale medier. Ud af de 7.000 billeder skulle der 411 billeder i bogen og  de er blevt nøje udvalgt af Pressefotograf Axel Schütt, Aarhus Stiftstidende, kunstfotografen Britta Egebjerg og foto-eksperimentarikeren Ukendt Aarhus og Jeg synes at de har valgt nogle utrolige flotte billeder! Jeg er glad for at det ikke er mig, der har skulle vælge hvilken billeder der skulle være med i bogen, for jeg tror at det har været en svær opgave! Jeg synes det er fantastisk at alle har kunne været med til kampagnen, og det er spændende at kigge på det ene stemningsfulde billede efter det andet.

Bogen er en super lækker indbundet hardback. Den måler 30×30 cm. og vejer mere end 2,5 kg. Så det er en stor bog man sidder med, men man glemmer hvor stor den er, når man sidder og kigger i den! De 411 billeder er delt op i 6 forskelige katgorier, der er fordelt på bogens 329 sider. Noget af det jeg elsker ved bogen er at de har givet plads til billederne, i stedet for at der en hel masse unødvendigt tekst der fylder på siderne. Der udover jeg vild med at der er billeder alt fra flotte luftfotos udover byen, til stemningsfulde billede af folk fra byens gader og seværdigheder. Jeg synes at det et fantastisk projekt, og når jeg kigger på bogen, vil jeg ønske at der var flere af sådan nogle bøger af vores danske byer.

Jeg er så glad for at jeg har fået  bogen og jeg er ikke i tvivl om at jeg kommer til at bruge mange timer på at sidde og kigge på billederne, og jeg skal helt sikkert på at jeg også vil vise den til min familie, da der er op til flere af dem, der er helt vilde med Århus, og jeg tror at de vil synes at det vil være sjovt at se den, og bruge den til inspiration næste gang de skal besøg byen. Det er efterhånden mange år siden at  jeg har været i Århus, men når jeg kigger på billederne, får jeg helt lyst til at besøg byen og udforske den på egen hånd.

Bogen kan købes i disse butikker i Aarhus, og du kan læse meget mere om projektet på deres hjemmeside, og Facebookside.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *