Akkanas gåde af Boris Hansen

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Original titel: Akkanas gåde  Serie: Panteon sagaen #2 ● Forlag: Tellerup
● Udgivet: 16-09-2017 ● Sidetal: 592 (indbundet) ● Læst på: Dansk

Lucas’ jagt på Cassandra fører ham til Skrønebugten hvor en konflikt mellem ældgamle kræfter er på kanten til at bryde ud. Før han og hans venner kan finde Cassandra igen, må de først opsøge Akkana, gådernes gudinde, og prøve at forstå de mystiske begivenheder der truer med at opsluge hele Panteons verden.

Samtidig modtager krigerenglen Saida en anonym besked der sætter hende på sporet af en forsvunden ven. Hendes efterforskning afslører en side af Empyria hun ikke kendte til, fyldt med konspirationer og løgne. Nogen forsøger at skabe splid mellem englene, men alles blik er rettet et andet sted hen, for noget tyder på at Empyria snart må drage i krig mod en frygtindgydende fjende.

Alt dette er Mehmet uvidende om. Han lever et ensomt liv i skyggerne af Storbyens skyskrabere, men selv i en verden uden guder og engle findes der hemmeligheder. Rygter siger at hjemløse mennesker er begyndt at forsvinde fra byens regnvåde gader. Og da Mehmet modtager et råb om hjælp fra fortiden, begynder hans egen rejse. ind i Storbyens mørke hjerte.

_________________________

Efter at jeg havde læst den første bog der tog mig med storm, var jeg virkelig spændt på at læse 2’eren. Akkanas gåde begynder der hvor vi slap Vejen til Panteon og Lucas, Ron og Theodor forsætter deres søgen efter Cassandra i Panteon, imens konflikt raser rundt omkring dem i hele landet.

Cassandra er ikke nem at fine og Lucas, Ron og Theodor må krydse nye del af Panteon for at lede efter hende, og selv om de ved lidt mere om stedet, så er Panteon stadig et mysterium for dem. De er begivet sig ud på en lang vej, men de ved stadig ikke hvem de kan stole på, eller hvad Cassandra planer i forholdt til hele konflikt i landet. Imens Lucas, Ron og Theodor, leder efter Cassandra er Mehmet og Julia kommet til Storbyens. De troede at de vil få en ny begyndelse den store by, men i stedet for kommer de til en dyster verden, der gemmer på sine enge hemmeligheder, og snart opdager de at der er noget helt galt med samfundet. Saida savner Mardelus, og hun kan ikke glemme ham. Men vil hun satset alt for at rede ham og hvem vil hjælpe hende med at finde ham?. Imens skaber folk spild imod hinanden i Empyria og i Saida er hendes eget sind et indre kaos, som hun er bange for at hun ikke kan holde nede, hvis hun ikke snart finder en måde at gøre det på. Der sker virkelig meget i Akkanas gåde, og det er utroligt spændende at følge de forskellige personer, og få deres synsvinkler på tingene. I Akkanas gåde var jeg specielt glad for Saida, det er virkelig interessant at læse om hendes udvikling og hele hendes måde at håndtere og tænke tingene på. Mehmet og Julia gør en stor opdagelse, men de er fanget midt i det hele, og jeg håber at vi kommer til at høre meget mere om dem, og hvad sker i storbyen i Panteons Prøve.

Nu hvor jeg har læst Akkanas gåde er jeg glad, så glad for at jeg har den sidste bog (som forlaget har delt op i to bøger) i serien, for Boris vælger at afslutte Akkanas gåde af med den vildeste cliffhanger, og der udover er jeg slet ikke klar til at slippe det universet, og personerne fra historien. Boris har fået skabt en hel unik verden, og det er første gang at jeg læser en bog, hvor en forfatter blander fantasy og science-Fiction genre sammen, men det fungere utroligt godt og han får det hele til at virke så let, og som læser kan man ikke andet end at blive fanget af Boris sprog og universet i bogen. Jeg glæder mig utroligt til at læse Panteons Prøve, og hvis du endnu ikke har læst Panteon sagaen, så vil jeg varmt anbefale serien.

 Star free iconStar free iconStar free iconStar free iconStar free icon

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *