ARVEN AF RACHEL WARD

Originaltitel: The Chaos. Forfatter: Rachel Ward  Seire: Numbers #2.
Forlag: Politikens Forlag. Antal sider: 384. Udgivet: 15/06 2012. Format: Bog

Lige som sin mor må Adam leve med en skræmmende evne. Når han ser et andet menneske i øjnene, ser han samtidig datoen, hvor personen vil dø. Og ikke bare ser han dødsdatoen. Han føler samtidig den smerte, den døende skal igennem.

Lige nu står Adam i London og ser til sin rædsel, at alle intetanende går omkring med de samme tal i øjnene. Alle vil dø lige efter nytårsaften, og døden vil blive voldsom.

Samtidig møder han den mystiske Sarah, som i sine alt for levende mareridt har set, at Adam vil slå hendes lille datter ihjel.

Det store kaos venter forude. Men hvad er det? Og kan Adam forhindre katastrofen? Og hvad er hans eget nummer?

Goodreads ● Bogpriser ● Ereolen

Fra Jem til Adam. 
Ikke kun fortællingen, men også Jems evne har Adam overtaget, for lige som sin mor kan han også se folks dødstal, udover det kan han også se/mærke hvordan folk dør. Selv om det er hårdt for Adam, kan jeg personligt godt lide at han har fået der er kommet det det nye twist, for det gør at hans historie bliver mere spændende og ikke bare en gentales fra hans mor, som jeg tror at jeg vil finde kedeligt.

Bogens historie bliver skiftevis fortalt mellem Adam og Sarah, som hver især har deres egne problemer at kæmpe med. Jeg kan godt lide at den bliver fordelt i mellem dem, problemet er bare at jeg synes at de skiftes for hurtigt mellem de to. For nogle steder når man lige at læse to-tre sider med fx Adam også kommer Sarah og fortæller. Jeg tror at man vil fået mere ud af det, hvis de havde et kapitel af gangen. Udover det kan jeg rigtig godt lide deres historie og på den måde den bliver flettet sammen på, også selv om de prøver at lade hver. 

Året 2026-2027.
Det hele forgår i 2026. Så bogen forgår i fremtiden, hvilket man tydeligt kan se når man læser, hvad der er sket i samfundet, for hvilket et samfund de lever i! Folk bliver chipet og politiet har taget hele styringen af London. Selv om der nogle punkter, hvor jeg tænker arh den holder ikke, fx det med chipsen, så kan jeg godt se hvor forfatteren vil hen, og jeg håber ikke at den verden som hun beskriver, er en vi kommer til at opleve, for så bliver det ikke en sjov verden vi kommer til at lever i!

Jeg har selv været i London, i 2011, hvor jeg har været henne på de steder, som de er i bogen. Så gjorde det også sjovere at læse den, specielt de gange hvor jeg kunne genkende, stederne som de befandt sig på.

Alt i alt.
Har jeg det lidt svært ved den her bog, for jeg har rigtig mange blande følelser om den, på nogle punkter kan jeg rigtig godt lide den og på andre kan jeg slet ikke tage den.  De første sider skulle jeg kæmpe mig igennem med, men der efter gik det ret stærkt med at læse den fordi den er spændende på mange punkter.

Jeg kan ret godt lide sproget og at se to opfører sig som 16 årige og ikke ældre som så mange andre forfatter gør deres hovedpersoner, selv om at de har den alder som de har. Den her bog er også skrevet på en måde, så både piger og drenge kan læse den. Der er mange spørgsmål som jeg synes, at jeg ikke fik besvaret så der for glæder jeg mig til at læse den næste bog.

Numbers:

Comments

 1. Svar

  Har også bare helt vildt lyst til at se The Hunger games igen 🙂

  Har læst din anmeldelse, den er rigtig god 🙂 Vi er meget enige kan jeg se!

  1. Svar

   Ja, der går bare lang tid før den kommer på dvd 🙁

   Jeg kunne enlig godt tænke mig at se, om andre mener det samme eller om de mener noget helt andet. Tak og i lige måde 🙂 Jeg kan godt se at de bliver længere og længere.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *