Blanke Bog Tag

Jeanette har lavet et bog tag med sine egne spørgsmål og været så sød at tagge mig i den. Jeg synes det er sjovt at svare på nye og anderledes spørgsmål, så jeg siger tak for udfordringen og kaster mig ud i det. Hvis i vil læse hendes indlæg kan i se det her.

1: Hvornår besøgte du sidst et Bibliotek og hvor?
Det er rigtig lang tid siden at jeg har været på mit lokale bibliotek i Hillerød. Jeg låner stadig bøger, men jeg gør det over Ereolen, hvor man kan låne gratis e-bøger og lydbøger. Jeg har ikke noget imod de fysiske biblioteker, det er bare sjælendt at jeg gider at vente på en bog, når jeg vil læse den.

2: Hvilken Bog husker du bedst fra din barndom?
Da jeg var minder fik jeg læst bøger som Roselil bøgerne af Josefine Ottesen og skammerensdatter af Lene Kaaberbøl, så dem vil jeg altid huske fra barndommen. Da jeg selv begyndte at læse havde min mors en masse gamle pigebøger fa hendes tenage år som jeg læste, så nogle af de første bøger jeg læste af dem var sådan nogle som De 5 bøger og Pløk bøgerne. Da Harry potterbøgerne kom fik jeg også læst dem op. Men det gik alt for langsomt, så på et tidspunkt begyndte jeg selv at læse dem. Jeg elskede dem den gang, og gør det stadig og de vil altid have en særlig plads i mit hjerte.

3: Har du en lokumsbog?
Nej og jeg kommer aldrig til at have det, da jeg ikke læser når jeg er på toilettet.

4: Hvilken genre har du endnu ikke prøvet?
Jeg har været bredt omkring bog genrene. Lige nu læser jeg mest fantasy, dystopisk og kærlighed bøger. Men jeg har også læst en del krimi og få biografier samt digte samlinger. Jeg har ikke  læst klassiske bøger, og jeg vil gerne prøve at læse nogle med fx Jane Austen, Charlotte Brontë, Alice i eventyr land osv. Men jeg har endnu ikke kastet mig ud i det, og der kommer nok til at gå noget tid før kommer til det.

5: Hvornår har du sidst opgivet en bog og hvilken?
Det var Sigøjnerinden fra Sevilla af Ildefonso Falcones, som vi skulle læse med bogklubbben i 2015. For det første har bogen har lille skrift og den er næsten på 800 sider. For det andetvar de første 100 sider fyldt med lange detaljer om personer, steder og omgivelserne. Bogen fangede mig ikke fangede mig ikke og jeg mistet læselysten, så jeg måtte opgive den.

6: Din mærkeligste læse stilling?
Jeg tror ikke at jeg har nogle mærkelige læsestillinger. For det meste sidder jeg op eller ligger på maven når jeg læser. Men hvis jeg har læst i rigtig lang tid, kan jeg godt finde på at sidde på gulvet lænet op af sengen, og det er vidst den mærkeligste stilling jeg kan huske at jeg har læst i.

7: Hvilken bog har du tit tænkt på at læse, men aldrig fået åbnet?
Jeg hørte om Den 5 bølge og tænkte at den måtte jeg bare eje og læse.  Jeg fik købt den og kigget på den en del gange. Men jeg fik aldrig læst den. Filmen kom i biografen og jeg tænkte at nu var der en oplagt mulighed for at læse den, før jeg fik set filmen. Men jeg nåede at se filmen, før jeg kom i gang med bogen. Efter jeg fik set filmen, havde jeg stadig lyst til at læse den men nu må vi se, hvornår det bliver. Jeg kunne være fristet til at læse den, hvis der bliver lavet en filmatisering af resten af serien, men nu må vi se. Lige nu står den fint og pynter på reolen.

8: Læser du Boganmeldelser?
Når jeg har læst en bog og jeg er nysgerrige om hvad andre synes om bogen, så finder jeg anmeldelser af bøgerne og læser dem.  Men jeg gør det ikke før, da jeg gerne vil have mine egene holdninger og forventer til bogen, og der udover vil jeg gerne undgå at blive sporilet til handlingen.

9: Hvordan har du det med at gode bøger bliver lavet til film?
Jeg synes at det er ret fedt, specielt hvis de laver filmen efter bogen og formå at få stemingen fra bogen og ind til filmen. Håber det giver mening 😛 Jeg haar både haft nogle gode og dårlige oplevelser bøger der er lavet til film, og det kan man nok ikke undgå. Men når det lykkes at lave en god film, så synes jeg det er fantastisk, specilet, hvis det kan gøre at folk læser bøgerne. Jeg fortrækker at læse bøgerne først, så jeg kan danne mit eget indtryk af den og få alle detajlerne fra handlingen og personerne. Her er nogle af de film som begejstret for og som jeg er glad for at de blev lavet til film:

  • The Hunger Games
  • the monster calls
  • En flænge i himlen
  • The Maze Runner
  • Niceville

10: Hvor mange bøger har du ca læst?
Jeg har  Goodreds (haft det siden 2012) til at holde styr på mine bøger og der siger den at jeg har læst 481 bøger. Men jeg ved at jeg har læst flere, for det er kun de bøger jeg har regisret som læste bøger siden 2012 og jeg har læst en del bøger i løbet af min ungdom og tennage år, så jeg ved at jeg har læst flere bøger i løbet af årende.

En tanke om “Blanke Bog Tag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen