Bøgerne fra 2016

Mit mål var at læse 25 bøger i 2016, men jeg kom helt op på 50 bøger. Så jeg er ret tilfreds med det. Jeg har været heldig med min læseoplevelser og det har helt sikkert, en af grunden til at jeg har læst så mange som jeg har. Normalt er min foretrukne gener fantasy og dystopisk, men i år har der været en del perioder, hvor jeg haft lyst til at læse young adults samt romatiske bøger og det kan man tydelig se, når man kigger på de bøger jeg har læst i løbet af året. Hvis i vil se hvilken bøger jeg har læst, kan i se dem her.

Antal bøger: 50 bøger.
Antal sider: 14. 572 sider.
Gennemsnitlig sider pr bog: 408.
Antal fysiske bøger: 41.
Antal E-øger: 9.
Nye bøger: 63.
Signeret bøger: 17

5 bedste bøger:

Jeg har haft nogle fantastiske læse oplevelser i 2016. Jeg har givet 14 bøger 5 stjerner, så det var virkelig svært at udplukke 5 bøger, for de er alle sammen fantastiske på hver deres måde, men her er bøgerne i uvilkårlig rækkefølge.

Dragerne (Talon #1) af Julie Kagawa
Dumplin’ (Dumplin’ #1) af Julie Murphy
Under sløret (Ilttyv, #2) af Nicole Boyle Rødtnes
Ravnenes hvisken (Ravnenes hvisken #1) af Malene Sølvsten
Rød dronning (Rød dronning, #1) af Victoria Aveyard

Bedste forfatter debut fra 2016:
Det er uden tvivl De 7 synder af Katja Berger. Jeg har kendt Katja i en del år, og fulgt med på hendes drømme og arbejde om at blive forfatter. Sidste år udkom De 7 synder og den er er virkelig god! Jeg er så stolt af alt det hun har opnåede med Kane og sit forfatter liv i løbet af året. Men Katja er ikke færdig med at udgive bøger, for i år udkommer Sjælehenteren, som vist skulle være en trillogi om pigen Ravens. Den lyder virkelig god, og nu hvor jeg har læst De 7 synder, glæder jeg mig til at læse Sjælehenteren og møde Ravens!

Min nye yndlingsforfatter:
Da Lovebooks udgav Forbandede Kærlighed af Colleen Hoover. Var det første gang jeg hørte om hende og hendes bøger, men på det tidspunkt havde jeg så mange bøger, så jeg fik ikke læst den. Måske en dag (udkom et halvt år efter Forbandede Kærlighed) blev den første bog jeg læste med hende, og da jeg havde læst den blev jeg nød til at finde Forbandede Kærlighed frem og læse den for jeg kunne for nok af Colleens bøger, og hendes skønne kærligheds historier. Der for blev jeg også enormt glad da jeg så at Lovebooks mindst udgiver en af hendes bøger i år, og jeg skal helt sikkert læse den. 

Mit ynglings forfatter møde fra 2016:
Jeg har været så heldig at møde en masse skønne forfattere på Bogforum og til særlige arrangementer i løbet af året. Det er altid spændende at møde dem, og høre dem fortælle om arbejde. Det har været svært at vælge en forfatter (der for kommer jeg også til at vælge et par stykker), men Patrick Ness overrasket mig virkelig meget. Han var så åben, sjov og tilstedeværende og jeg kunne havde hørt på ham i flere timer! Det samme gælder med Julie Kagawa hun var utrolig sød og åben omkring hendes forfatterskab, hobbyer, læsevaner m.m. Det var stor oplevelse at møde dem, for man kan mærke, hvor meget de brænder for deres arbejde og jeg glæder mig til at læse flere af deres bøger i fremtiden. Til sidst vil jeg også nævne Audrey Carlan, Jussi Alder-Olsen og de skønne forfattere fra Tellerup, for dem mødt jeg, og det var en fornøjelse at møde dem.

Den der overraskede mig positivt:
Jeg havde ikke de store forventinger da jeg gik i gang med Sort is af Becca Fitzpatrick, men bogen overrasket mig virkelig meget og da jeg var færdig med den var jeg glad for at jeg havde læst den. Britt som er vores hovedperson er ret sej og der er nogle ret vilde plot twist og masser af action i den sidst del af bogen.

Mit yndlings par:
I år har jeg læst en del kærligheds bøger. Både af dem der er sukker søde, og dem med hed sex og romantik Så der for har jeg også stødt på en del par og ikke mindst trekantsdramaer. Her er mine yndlings par:

● Tessa og Hardin fra After serien af Anna Todd
● Sydney og Ridge fra Måske en dag af Colleen Hoover
● Willowdean og Bo fra Dumplin’ af Julie Murphy
● Korbie og Mason fra Sort is af Becca Fitzpatrick

Min yndlings fiktive person:
Dem jeg næver her har nogle helt særlig personligheder eller går igennem nogle fantastiske karakterudvikling. Jeg har tænkt en del på dem i løbet af sidste år, så der for har de fået en særlig plads i mit hjerte.

● Hardin fra After serien af Anna Todd
● Maxwell Cunninghams fra Calendar Girl af Audrey Carlan
● Anne fra Ravnenes hvisken af Malene Sølvsten
● Kane fra De 7 Synder af Katja Berger
● Willowdean fra Dumplin’ af Julie Murphy

Bogen med det bedste world building:
Universet i Rød dronning (Rød dronning, #1) af Victoria Aveyard er virkelig spændende! Ikke bare det samfundet som Mare bor i er ret interessant. Samfundet er delt op med Sølvere og Røde som de bliver kaldt. De sølvere folk er de magtfulde personer i samfundet, med sit sølv blod og overnaturlige evner. De røde har den laveste rang i samfundet og må kæmpe for at overleve. Universet er utroligt gennemført og unikt. Det var specielt spændende at læse om hele Sølverens verden og deres overnaturlige evner.

Den mest actionpræget bog:
Pigen og Mørkningen af Leigh Bardugo. Vi når nærmest lige at blive introducere for Alina og så er vi igang. Acton forsætter til nærmest den sidste side er vendt. Det hele går utroligt stærkt og der er fart over feltet, men det bliver aldrig for meget og jeg glæder mig til at læse Den sorte kætter for at se, hvad der sker med Alina og Mal.

Det pæneste cover/bog:
Modertræets datter af Louise Haiberg. Det første der fanger mig ved bogen, er det lilla og sølv farver der er på bogen. Der fra er det selve forsiden der fanger min opmærksomhed med de fine detaljer i billedet. Jeg synes at bogen er så smuk og gemmenført i forhold til bogens indhold. Jeg har stødt på rigtig mange smukke bøger i løbet af 2016 og nogle af dem jeg særligt bemærket er Rød dronning af Victoria Aveyard, Pigen og Mørkningen af Leigh Bardugo, Ravnenes hvisken af Malene Sølvsten. Før i tiden har jeg været vild med forsider der har den ene detaljer i billedet efter den anden. Men i år har jeg været mest betaget af de enkel og smukke forsider, og det synes jeg er ret sjovt at tænke på.

Den bedste “fra bog til film” oplevelse:
7 Minutter over midnat der er en filmatisering af Monster af patrick ness. Selve bogen er utrolig god, men der er nogle dyster scener i bogen, et stort monsteret og 3 historier, som jeg var ret spændt på at se, hvordan de vil løse det i filmen. De gjorde det så godt! Filmen var virkelig god og rørende og skuespillerne gjorde det utroligt godt med deres roller.

Bøger som jeg fik i 2016 og som jeg glæder mig til at læse i 2017:
Den sidste del på året fik jeg en del bøger, som jeg ikke nåede at læse, så dem ser jeg frem til at læse i løbet af 2017. På billedet nede under kan i se, hvilken bøger jeg taler om. Jeg er gået i gang med På kant med livet af Jennifer Niven og den er virkelig god, så hvis mit læse oplevelser i 2017 forsætter på den her måde, så bliver det et godt læse år!


Bøger der bliver udgivet i 2017, som jeg ser frem til:
Forlag og forfattere er så småt og begynde at løfte sløret over hvilken bøger de udgiver i løbet af 2017 og det ser ret spændende ud! Her er nogle af de bøger jeg glæder mig til og som jeg helt sikkert skal læse: Sjælevært af Christina Bonde, Glass Sword af Victoria Aveyard, Release af Patrick Ness, Det ender med os af Colleen Hoover, Skrøbelige skønhed af Amy Harmon, Et rige af torne og roser af Sarah J. Maas, Soldaterne af Julie Kagawa, Sjælehenteren af Katja Berger, Ravnenes hvisken 2 af Malene Sølvsten og Spektrum: Ursiderne af Nanna Foss, Nedtælling af Teri Terry, Untitled af Julie Murphy.

For at det her indlæg ikke skal blive for langt så stopper jeg nu. Jeg vil også gerne skrive om de serier jeg har læst i 2016. Men det bliver i et andet indlæg. Har i haft et godt læse år, og hvilken bøger ser i frem til at læse i år?

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *