Bøgerne i 2017

2017 er gået og vi kan skrive 2018 i kalenderen. Hvor blev tiden lige af? I 2017 har jeg haft virkelig travlt, og det kan jeg godt se i forhold til hvor mange bøger jeg har læst. Sidste år fik jeg læst 50, og i år har jeg “kun” læst 46, men jeg er ret tilfreds med det, for det er stadig meget godt i forhold til mit mål som var 25. Hvis i vil se hvilken jeg har læst kan i se det her.

Antal bøger: 46.
Antal sider: 16,608.
Min gennemsnitlige rating: 3.9 stjerner
Gennemsnitlig sider pr bog: 369.
Længste bog: Gabriels Inferno af Sylvain Reynard på 669sider.
Korteste bog: Når drømmen bliver til virkelighed af Sofia Fritzon på 239 sider.
Antal fysiske bøger: 37.
Antal E-øger: 9.
Nye bøger: 49.
Signeret bøger: 16


5 bedste bøger:
Jeg har haft nogle fantastiske læse oplevelser i 2017. Jeg har givet 11 bøger 5 stjerner, så det var virkelig svært at udplukke 5 bøger, for de er alle sammen fantastiske på hver deres måde, men her er bøgerne i uvilkårlig rækkefølge.

Kongens forkæmper (Throne of Glass #1) af Sarah J. Maas
Det ender med os af Colleen Hoover
Ursiderne af Nanna Foss
Ravnenes hvisken (Ravnenes hvisken #2) af Malene Sølvsten
På kant med livet af Jennifer Niven

 

Min nye yndlingsforfatter:
Der har været rigtig meget snak om Sarah J. Maas bøger på Youtube m.m. Den første bog i Throne of Glass serien blev udgivet i 2012 og den første bog i A Court of Thorns and Roses blev udgivet i 2015. Så jeg jublede da Tellerup udgav Kongens forkæmper (Throne of Glass #1) sidste år. Men jeg fik læst den i år samt Midnatskronen (Throne of Glass #2) og Et rige af torne og roser (A Court of Thorns and Roses #1) der bliv udgivet af Gyldendal i år og hold nu op hvor er de bøger gode! Sarah skriver fantastisk og hun har fået skabt sig nogle super spændende personer og verdner til hendes historier, der slutter alt for hurtigt. Der er indtil videre (på engelsk) 7 bøger i Throne of Glass og 6 bøger i A Court of Thorns and Roses serien og jeg håber at alle bliver oversat for jeg er virkelig spændt på, hvad der vil ske i fortællingen!

Mit ynglings forfatter møde fra 2017:
Jeg har lyst til at nævne to her eller faktisk 3. Det første er Jennifer Niven, som jeg var til signering i Politikens Boghal. Arrangementet var åbent for alle, så der var lang kø da jeg kom der. Men hun var så sød og små snakkede lidt med alle. Imens hun skrev i ens bøger, vil hun også have at vi skulle skrive på en tilfældig side i hendes egen bog. Det tog kun få min men det var det hele værd og jeg er så glad for at jeg gjorde det. Peter Solberg Dirksen er den næste jeg vil nævne. Jeg mødt ham til årets Bogforum. Det er ikke første gang vi mødes, da jeg var til hans reception, og siden hen har vi haft kontakt med hinanden, men det er første gang vi ser hinanden siden han har udgivet Cutter, som jeg var i gang med at læses i weekenden, og vi fik en lang snak om selvskade og ensomhed. Den sidste jeg vil nævne er Mhairi McFarlane, jeg mødt hende første gang til Bogforums blogger event og igen til Bogforum, og begge gang var hun utrolig sød og hun kunne enda huske mig fra blogger event – måske fordi hun havde skrevet mit navn forkert, da hun spurgte om det 😛

Den der overraskede mig positivt:
Jeg havde ikke de store forventinger da jeg gik i gang med Tusinde etager (The Thousandth Floor #1) af Katharine McGee. Men  der gik ikke lang tid før jeg blev grebet af den, for bogen var virkelig spændende og jeg var helt vild med at Kathrine har formået at skrev en ungdomsbog med et dystopiske univers. Der er en del person i bogen og det var virkelig interessant at følge dem og deres livstil i Manhattans.

Den sørgeligste bog:
Jeg var på ferie i Montonego og sad og læste Det ender med os af Colleen Hoover, men lige pludselig, måtte jeg ligge bogen fra mig, for ellers var jeg begyndt at græde, og det vil ikke være særlig fedt på en offentligt strand 😛 Bogen er virkelig sørgelig! Allerede fra de første kapitler, hvor vi høre om Lillys barndom, formår Colleen os at give os en klub i halsen, og det stopper ikke der, for det bliver endnu mere sørgeligt faktisk helt til de sidste sider, hvor man læser forfatterens tanker og egne oplevelser til bogen.

Den sjoveste bog:
Jeg har læst 2 bøger med Mhairi McFarlane i løbet af 2017, og i begge bøger er der en virkelig skøn humor, så man ikke kan lade hver med at grine lidt over de situationer som vores hovedperson ender ud i. Men på trods af det er der også en hvis alvorlig i bøgerne, og jeg elsker at Mhairi formår at få os læsere ud på en rutchebane tur imens man læser hendes bøger.

Bogen med de bedste plot twist/cliffhanger: 
Jeg havde svært ved at vælge, for der er to jeg gerne vil nævne og det er Malene Sølvsten (Ravnenes hvisken, Ravnenes hvisken #2) og Nanna Foss (Ursiderne, Spektrum, #3) for begge to formår at fået skrevet en masse plot twist ind i deres bøger. De kommer ofte et lige på den sidste del af kapitlerne, så man altid lige skal have et kapitel mere, og ikke nok med det så får de også puttet nogle ind i historien, når man minst venter det og sår slutter de også lige bogen af med det vildeste af dem alle, så man vil ønske at man havde den næste bog i serien.

Bogen med det bedste world building:
I Et rige af torne og roser lever Feyre i en fattig verden, hvor desperat prøver at brødføde sin familie. Alt bliver vendt op og ned på hendes verden og da hun kender da hun bliver ført hen til elvernes rige og en nyt rige med væsner og traditioner er så langt væk fra den verden hun kommer fra. Det er virkelig spændende at følge Feyre og jeg glæder mig til at læse meget mere om elverne og deres rige.

Den mest actionpræget bog:
Der er action fra start til slut i Død verden serie af Louise Haiberg serien og man bliver grebet af historien. Vi lever stadig i den verden vi kender, men zombierne har overtaget verden og de jagter de sidste mennesker, der hver dag kæmper om overlevelse, og det var så nervepirrende at læse om det. Ikke nok med det, så finder bogens hovedperson ud ud af at der er vampyrelver og  de får mennesker ind i en sikker verden langt væk fra zombierne, men hvor sikkert er det at leve blandt vampyrleverne, og kan man leve et fredeligt liv, når man ved at der er folk der stadig kæmper mod zombierne.

Mine yndlings par:
Det blev til lidt kærligheds bøger igen i år og igen både af dem med stærke venskaber, sukker søde forhold, dramatiske, og dem med hed sex og romantik, så der for har jeg også stødt på en del par og ikke mindst trekantsdramaer. Her er mine yndlings par:

● Nasrin og Adriana fra Ursiderne (Spektrum, #3) af Nanna Foss
● Reese og Chase fra Bossman af Vi Keeland
● Lily og Atlas fra Det ender med os af Colleen Hoover
● Celaena, Chaoll og Dorian fra Kongens forkæmper af Sarah J. Maas
● Libby og Jack fra På kant med livet af Jennifer Niven

Mine yndlings fiktive person:
Dem jeg næver her har nogle helt særlig personligheder eller går igennem nogle fantastiske karakterudvikling. Jeg har tænkt en del på dem i løbet af sidste år, så der for har de fået en særlig plads i mit hjerte.

● Celaena fra Kongens forkæmper af Sarah J. Maas
● Nasrin fra fUrsiderne (Spektrum, #3) af Nanna Foss
● Anne fra Ravnenes hvisken af Malene Sølvsten
● Feyre fra Et rige af torne og roser af Sarah J. Maas
● Libby fra På kant med livet af Jennifer Niven Nera
● Nera fra Håb (Død verden #3) af Louise Haiberg

Yndlingscover forside/bog:
Der har været utrolig mange smukke bøger i 2017, men det pænste er helt sikkert Gøglerkongens sværd (Dragernes konge #2) af Carina Evytt som Tellerups grafiker Danielle har lavet. Jeg elsker alt fra farverne, til de flotte detaljer i motivet, også passer det fantastisk til fortællingen i bogen. Generelt synes jeg at Danielle har lavet nogle utrolig smukke bogomslag for Tellerup i år der er blandet andet også: Midnatskronen (Throne of Glass #2) af Sarah J. Maas, Ursiderne (Spektrum #3) af Nanna Foss, Akkanas Gåde (Panteon-sagaen #2) af Boris Hansen og Sjælevært af Christina Bonde, som jeg har siddet og beundret, når jeg har siddet med bøgerne i hånden.

Den bedste “fra bog til film” oplevelse:
Hidden Figures der er en filmatisering af Hidden figures af Margot Lee Shetterly. Det skal ikke lige siges at jeg endnu ikke har fået læst bogen, så jeg kan ikke samling filmen med bogen. Dog har jeg den her hjemme, og jeg har planer om at jeg snart skal læse den! Film er virkelig god! Det er sådan en rigtig feel good film. Mie og jeg var inde og se den til et særlig arrangement, da jeg var inviteret med til af HarperCollins Nordic. Både Mie og jeg nød den og få uger efter var jeg inde og se den med min mor og hun synes den var lige så god og jeg nød også at se den anden gang, for så fik man mange flere detaljer med fra filmen. Filmen har nogle utrolige gode skuespillere med og historien om Katherine, Dorothy og Mary er virkelig interessant og så er der humor i filmen, hvilket kun gør godt for hele film oplevelsen. Jeg har ikke set den siden jeg så den i biografen med mor, men jeg må snart se den igen og jeg vil varmt anbefale den, hvis du endnu ikke har set den!


Den bedste serie:
Det er helt sikket Død verden serie af Louise Haiberg. Det var spændning fra start til slut og der var ikke et tidspunkt i serien, hvor man sidder og keder sig. Hele serien er skrudet utroligt godt sammen, og det er så rart at den kun er på 3 bøger og at de alle sammen udkom i den samme måned, så man ikke skulle vente på bøgerne. Nera vores hovedperson skriver dagbog, og Louise har selv skrevet siderne, samt tegnet små tegninger i den, og jeg elsker de sider, for de gør at man kommer helt ind under hunden på Nera og derudover viser det hvor kreativ Louise er!

Den bedste start på serie:
Det er uden tvivl Kongens forkæmper (Throne of Glass #1) af Sarah J. Maas. Da jeg havde læst den kunne jeg godt forstå at den har fået så meget ros på de sociale medier. Hele historien om Celaena er virkelig spændenden, Sarah har sine kort tæt ind på kroppen, så i den første bog får vi kun små bider om, hvem hun er og hvorfor hun er blevet som hun er blevet, så man kan ikke lade hver med at tænke på hvad der gemmer sig fra Celaenas fortid. Der udover er hele den verden og det persongalleri der er med i bogen virkelig interessant også er der masser af action, magi og plot tvist, så det gælder om at holde tungen lige i munden når man læser bogen. Til sidste vil jeg gerne trekantsdramaet i mellem Celaena, Chaoll og Dorian. Normalt synes jeg at trekantsdrama kan være lige gyldige, men jeg synes at det er ret sjovt at følge Celaena, Chaoll og Dorian. Specielt fordi at her er det Chaoll og Dorian der er venner og ikke Celaena der er venner med en af fyrene, også møder en eller anden fyr og falder pladask for ham, som det normalt plejer at være. Det er virkelig forfriskende, og så kan jeg godt lide at trekantsdrama ikke tager overhånd i forhold til rasten af historien.

Den mest ventede bog:
Det er Ursiderne af Nanna Foss. Ursiderne er den 3 bog i Spektrum serien og de to første bøger var der 1 års vente tid og det var lige til at holde ud, men der gik to år i mellem Geminiderne og Ursiderne og det synes jeg er alt for lang tid, specielt når man tænker på at Nanna har planlagt 9-10 bøger til serien, også er det altså for lang tid at vente i forhold til, hvor mange bøger der er. Heldigvis skulle den næste bog i serien komme til næste år, hvilket jeg håber på, for Ursiderne havde en virkelig spændenden afslutning, og det bliver lang tid, hvis vi endnu en gang skal vente to år på den 4 bog.

Bøger som jeg fik i 2017 og som jeg glæder mig til at læse i 2018:
Jeg fik over 40 bøger i løbet af 2017 og fordi jeg har haft så meget at se til, så har jeg endnu ikke fået læst alle dem jeg gerne vil havde haft læst, så der for er der en del jeg glæder mig til at læse og det er  Akkanas Gåde (Panteon-sagaen #2) af Boris Hansen, Skyggernes Trone (The Grishaverse #3) af Leigh Bardugo, Mopper og mig af Linse Kessler, Michael Holbek, Ann-Patricia “Mopper” Christiansen, Caraval (Caraval #1) af Stephanie Garber,Sjælehenteren (Fortællinger fra Døden #1) af Katja Berger, Valget af Sarah Engell, Skildpadder hele vejen ned af John Green, Adorias diamant (The Glittering Court #1) af  Richelle Mead og Klonerne (Talon #4) af  Julie Kagawa Hidden Figures af Margot Lee Shetterly, Klonerne (Talon #4) af Julie Kagawa, Førstelivet (Everlife #1) af Gena Showalter og Det er ikke mig, det er dig af Mhairi McFarlane

Bøger der bliver udgivet i 2018, som jeg ser frem til:
Forlag og forfattere er så småt og begynde at løfte sløret over hvilken bøger de udgiver i løbet af 2018 og det ser ret spændende ud! Her er nogle af de bøger jeg glæder mig til og som jeg helt sikkert skal læse: Vent på mig af Jennifer L. Armentrout, Vejen til dit hjerte af Jp Monninger, Kragens kald af Leigh Bardugo , Stadig mig af Jojo Moyes og Åndehvisken af Haidi Wigger Klaris.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *