Bogbloggerevent. Realisme i YA-Litteratur.

I lørdags drog jeg til københavn fordi jeg havde tilmeldt mig til et bogblogger event, hvor der vil komme 20 andre bogbloggere. Selve eventet blev arrangere af Julie, og forlaget Carlsen Puls var søde ligge lokaler til det. De har lokaler midt i københavn, så det var virkelig nemt at komme der hen. Som i kan se på overskriften så var emnet Realisme i YA-litteratur, hvilket var et mega fedt emne, og jule havde lavet et fantastisk program. Der kom en masse mennesker der til dagligt arbejder med forskellige ting inden for litteratur verden, og det var super interessante at høre på dem og jeg elsker når nogle vil fortælle om deres arbejde med os bogbloggere.

De første der var på porgrammet var forfatterne Caroline Ørsum og Camilla Wandahl. Jeg har læst  Caroline Ørsum “Den første freak på månen” og Camilla Wandahls “Havets Tåre”. De har skrevet en del ungdomsbøger og i Marts udgav de sammen “Sprækker i virkeligheden” De fortalte om hvordan det er at skrive realistisk ungdomslitteratur, og hvor lang tid det kan tage fra at de får en ide til en ny bog til de enligt begynder at skrive på den. Der udover snakkede de også om hvor vigtig deres researche var og om hvordan de samarbejde med deres redaktør og hvordan deres arbejdsproces er i forhold til når man skriver alene – eller sammen med andre forfattere. Efterfulgt af en kort pause, kom Nanna Nøhr der er redaktør hos Høst & Søn. Hun har blandt andet arbejdet med Caroline Ørsum, Camilla Wandahl og John Greens bøger og hun fortalte om hvor forskelligt det er at at arbejde som redaktør i forhold til at arbejde med de danske og udenlandske udgivelser, der udover fortalte hun også hvordan de på forlaget arbejder med de nye manus. Det var virkelig interessant at høre på hvordan de arbejde, og de sluttet begge to af med en spørgerunde.

Da Nanna var færdig kom der en pause, hvor der var tid til en få signeret bøger og snakke med de andre bogbloggere, da pausen var færdig kom Ditte Wiese (“Provinspis”) og Kaya Hoff der er redaktionschef på Carlsen, for at snakkede om YA litteratur kan blive for råt. Ditte kom blandt ind på hvilken overvejelser hun havde med at skrive en rå ungdomsbog. Hun kom også ind på hvordan hun tror at vold og sex i rammer hårede i litteraturen end med film og tv, og at det ikke nytter noget at skrive råt, bare for skrive råt. Der skal være en mening med sproget og historien. Vi kunne stille spørgsmål imens de snakkede, og det kom der  en virkelig fed debat ud af og vi fik blandet andet snakket om: hvornår bliver det for råt og hvordan skal man fx kunne sælge en bog med vold, stoffer osv i en boghandel. Jeg har endnu ikke læst Provinspis, men den var med i vores goodiebag, og jeg glæder mig til at læse den! Christian Bach der er Forlagschef på Carlsen sluttede det hele af med at fortælle om Carlsen Puls og løfte sløret på nogle af deres kommenede udgivelser, og hvorfor de lige har valgt at udgive dem. Der kommer nogle virkelig spændende bøger, både af danske men også udlandske forfattere og jeg glæder mig til at læse op til flere af dem! Til sidst tilbød Christian at vise rundt på forlaget, og jeg vil have elsket at se stedet, men jeg skulle detsvære videre til en fødselsdag, så jeg tog hjem da det officielle program var slut. Jeg vil tak Julie for en utrolig event, det var sådan et spændende og relevant program, og jeg er så glad for at jeg var med til det, for det var sådan et fantastisk arrangement! Som nævnt fik vi også en lækker goodiebag og her kan i se hvad jeg fik

Til sidst vil jeg gerne sige tak de sponsorer der har der har sponseret til eventet:

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *