Dagens opskrift #3 Stegte sild.

Efter at jeg er begyndt på grundforløbet til Mad til mennesker, kommer jeg til at lave en del mad i løbet af ugen. Jeg har tænkt mig at vise jer nogle af de ting vi laver samt ligge en opskrift til. Billederne som jeg har taget af maden, er mine egne billeder.

DO1


I den her uge skal vi være i køkkenet alle dage på nær fredag. Temaet uge er tilberednings metoder.  Vi har faktisk lavet mad hele ugen, men jeg har ikke fået vist de andre opskrifter, fordi jeg har været så træt når jeg endelig er kommet hjem. 

I dag havde vi om stegemetoder, så vi skulle stege en sild, og noget stegt lever, som en enkel mands opgave. Første gang i hele ugen at vi selv skulle lave noget mad, så jeg var lidt spændt på, hvordan det vil gå. Men det gik godt, og jeg fik kun ros for begge mine ting. I får opskrifterne hver for sig.

13

Til 1 person. 
1 sild
1 løg
1 æble
1 stykke rugbrød

+ rugmel, eddike, sukker og timian.

fem

lune-stegte-sild-i-aeble-honningeddike-stor-b6303990a8224266965ac8d2571b49e4__b468m
Billede der også var på min opskrift

Sild vendens i rugmel, og stegs på en varm pande. krydres med salt og peber.

Æblet og løget ordnet, de skal sauteres (steg uden at det bliver det bliver brunt) med lidt fedtstof og smages til med eddike, sukker og timian. – der må gerne være lidt snask

Silden varmes sammen med æble/løg blandingen og der serveres på lun tallerken med rugbrød … anret pænt med pynt.

Jeg havde noget æble tilbage, som jeg skar ud i både, og brugte dem som pynt  (som i kan se på billedet) men andre drysset også bare lidt persille over retten. Jeg er ikke vild med fiks, så jeg kommer ikke til at lave den her igen, ihvertfald ikke til mig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen