Dagens opskrift #5 Gryderet med kartoffelmos.

Efter at jeg er begyndt på grundforløbet til Mad til mennesker, kommer jeg til at lave en del mad i løbet af ugen. Jeg har tænkt mig at vise jer nogle af de ting vi laver samt ligge en opskrift til. Billederne som jeg har taget af maden, er mine egne billeder.

Dagens Opskrift

Vi har om kød og fisk i den her uge, hvor vi lære om, udskærninger af kød osv, så da vi var i køkkenet i går havde vores lære bestilt en masse dele kød, som vi skulle lave i grupper, hvor vi var to og to.

Der var et stykke kød som min lære ikke viste hvad var, (udover at det var oksekød) og det var ham jeg var i gruppe med og jeg så uheldige at få. Vi fik ikke nogle opskrift, så det skulle laves ud af hovdet, så jeg har prøvet at gøre det så godt jeg kan, men den her opskrift, så i kan få den. Det lyder måske svært, men det var okay, 

13

Til gryderetten.
Oksekød
Mel
Gullerøder
Pore
Krydderier efter smag
Salt og peber
Grøntsagsbouillon

Til Kartoffelmosen.
Kartofler 
Pore 
Salt og peber

Til Sovsen.
Væsken fra gryderetten
Mel 
Olie
Fløde
Kulør

fem

Skær kødet ud i grove tærn, steg det på en pande med oile. Når du er færdig vender du kødet i noget mel. Put kødet ned i en gyrde og hæld noget vand og put låg på gryden. Tilføj Krydderier Salt og peber efter smag, og put noget grøntsagsbouillon i Skræl gulerødderne, og skær dem og proen ud som du vil have dem, vi skar gulerødderne ud i tærn, og poren ud i små ringe. Hæld grønsagerne i når vandet koger og lad det hele stå til kødet er mørt.

Kog nogle kartofler,  og lav kartoffelmos ud af det, og smag det til med salt. Hvis du vil kan du fin hakke noget pore, og blande det i kartoffelmosen, det giver en rigtig god frisk smag! Jeg har ikke prøvet det før, men det bliver bestemt ikke sidste gang.

Når kødet er mørt hælder du indholdet ned i en si, så du får væsken fra gyrden og putter det ned i en gryden igen til en sovs. Her skal du lave en jævning, vi brugte bare mel og olie til det. Der efter hælder du fløde og kulør i, og smager den til med salt og peber.

Kødet og grønsagerne hæder du op igen og blander det sammen, og putter det i en fin skål til savering, samt kartoffelmosen. 

 

I må endelig spørge, hvis i har nogle spørgsmål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen