Den Første Freak På Månen af Caroline Ørsum

Originaltitel: Den Første Freak På Månen. Forfatter: Caroline Ørsum Seire
Forlag
: Høst & Søn. Sider: 176. Udgivet: 20-02-2013 Målgruppe: 12+.

1

En god teenage bog. 
Efter at havde læst de første par sider opdager du at bogen har nutidens teeange sprog, det er ret fedt for det gør at man hurtigt får et indtryk i hvem Nail, og verden omkring ham, og det gør at man nemt kommer godt i gangi bogens handling fra start af. Jeg føglte mig underholdt fra start af, så jeg vil klart anbefale bogen til voksende der har en teenage søn i familien. Som fx min lære der spurgte om det kunne være en bog for hendes søn, og hvilket jeg sagde ja helt sikkert til.

Det er første gang at jeg har læst noget med Caroline, men alt efter hvad hun ellers har skrevet, og hvad hun udkommer med er det et navn som jeg vil holde øje med, for jeg kan ret godt lide hendes skriv stil og den måde hun har arbejdet med bogen.

Nail
Selv om Nail, måske ikke er den nemmeste dreng at holde af, så er der alligevel et eller andet der gør at man forstår ham, og der for har man også nemmere og nemmere ved at holde af ham end man lige skulle tro. Nail har et typsik had/kærligheds forhold til sin familie, og man kan godt forstå ham med sådan en mor, som han er vosket op med, jeg tror at jeg vil have det på samme måde, hvis det var mig.  

Selv om man man får det her første håndsindtyrk af at Nail gerne vil virke hård, synes jeg også at vi til tider får en blød og betænksom side af ham, speceielt efter at han er kommet til Jylland. Nail er så gemmenført lavet at man skulle tro, at Caroline selv havde en teenagesøn, eller en i familien.

Den første freak på månen af Caroline Ørsum ISBN 9788763828970Cover kommentar
Jeg elsker det her cover! Det er helt magisk uden det bliver for voldsomt. Det første mit øje fanger er den store måne (som jeg altid har været facineret af) og senere dem røde bil som månen lyser ned på. Hvis jeg havde set den her i en butik vil bare coveret være nok til at vil tag den ned og læse bagsiden. Farverne er jeg også ret vild med, jeg kan godt lide at bilen er rød,  hvis den havde været sølv eller sort tror jeg ikke at det havde været det samme.

Titlen på boen er ret sjov, og allerede, når man har læst den, har man en idé om hvordan sporget i bogen er.

Alt i alt
Synes jeg at det er en rigtig fin bog, som jeg fandt spændende og sjov pga sproget. Det svære har jeg det svært ved at give den mere end 3, da det er en teegange bog, så jeg savner mere indhold, men jeg er sikker på at en på 12-14 vil finde den spændende. Der udover trækker afslutningen også ned, jeg skal ikke kunne sige om hun har tænkt over den eller ej, men det virker som om at hun har skulle skynde sig med at skrive den færdig, med den åben afslutning som hun giver os og det er æveligt, når resten af bogen er så gemmenført som den er. 

Bogpriser |Amazon | Høst & Søn | Goodreads | Caroline Ørsum | Ereolen
Bogen er et anmeldereksemplar fra Høst & Søn, men holdningerne er mine egne

Comments

  1. Svar

    Det er den forkerte forfatter du har skrevet 😛

  2. Svar

    Hehe det kan jo smutte. De opdagede det nok ikke

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *