Dinea – Modertræets datter af Louise Haiberg

Serie: Dinea #1  Forfatter: Louise Haiberg  Forlag: Tellerup  Udgivet: 12-11-2016  Bog: Indbundet. 492 sider

Dinea har været syg så længe hun kan huske. Lægerne opfatter hendes sygdom som et mysterium, og hun må udstå mange pinsler i deres søgen på at helbrede hende. Om natten plages hun af det samme mareridt igen og igen … et mareridt hvor hun regerer over et fremmed, koldt rige.

Lucien tilhører en race som for længst er blevet forvist til sagn og overtro af menneskeheden. Da Dinea møder Lucien, bliver hun hvirvlet ind i sine mareridts verden; Et smukt og koldt rige hvor kærlighed er en svaghed. Lucien har sine helt egne ambitioner, og for at opnå hvad han ønsker, har han brug for Dinea. Han har ikke tænkt sig at lade nogen form for svaghed stå i vejen for sine planer … og absolut ikke kærlighed.

_________________________

Bogen er et anmeldereksemplar fra Tellerup

Jeg elskede Dæmondræberen der var Louise første serie, så da der kom de første rygter om at Louise vil skrive en bog om feer var jeg virkelig spændt på at høre mere om den og ikke mindst at læse den. For jeg læst en del bøger med overnaturlig vænser men der har kun været få af der er feer i dem, og i de bøger, hvor jeg stødt på dem, har feerne været biroller, så jeg synes at det er virkelig fedt at Louise har kastet sig ud i det og kun skrevet en bog om feer.

I fortællingen er der et ret stort persongalleri. For det første er der Arawn, der er konge i Gwlad y Tylwyth Teg. Arawn er kold, grådig og grumsom konge. Han tænker kun på sig selv og sin trone, så han er bedøvende ligeglad med alt og alle omkring ham – feer som mennsker, og der for er der dannet et oprør i fe riget. Lucien er en af dem der er i oprøret. Han er selvsikker og vil gøre alt for at opnå hans ambitioner om riget og ikke mindst tronen. Dinea er svag og hun har været syg det meste af sit liv, så da Lucien henter hende hjem til fe riget, tror hun at hun er endt i sine egene mareridt. Det er utroligt spændende at følge de 3 personer. Specilet Dinea og Lucien. De gennemgår en utrolig personligheds udvikling i historien. Dinea går fra at være svag, til at blive stærke og selvstændig, for hver dag der går. Så hun begynder selv at ligge sine egene hemmelige planer for Lucien. Lucien der vil gøre alt for at hans plan løkkes, valker og begynder at miste fokus på den, og overser de små advarselstegn i hvor stærk Dinea er blevet. Dinea er den jeg brød mig mindst om, specielt i starten pga hendes svaghed og uvidenhed om de ting der forgår omkring hende. Men jeg synes mere om hende i takt med hendes udvikling, og  det var interessant at læse den magt kramp (og ikke mindst følelser) der forgik i mellem Dinea og Lucien,

Louise har skabt sig en utrolig unik verden, og jeg synes det var virkelig spændende at læse om den og ikke mindst de personer der var i den. Jeg elsker Louises skrivestil, der er lige så unik som hendes fe univers og det var en fornøjelse at læse Dinea – Modertræets datter, der er gennemført fra start til slut. Jeg ved at der er nyt på vej fra Louise, og jeg er spændt på at se hvad det er, og ikke mindst læse det når det udkommer. Hvis i endnu ikke har læst noget med hende, så synes jeg at i skal læse Dinea – Modertræets datter og Dæmondræberen serien for jeg vil varmt anbefale dem!

 Star free iconStar free iconStar free iconStar free iconStar free icon

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *