Død og pine af Charlaine Harris

Originaltitel: From Dead to Worse. Forfatter: Charlaine Harris  Seire: True Blood #8.
Forlag: Lindhardt og Ringhof. Sider349. Udgivet: 15/06 2012. Format: E-bog.

Det overnaturlige samfund i Bon Temps, Louisiana, er så småt ved at komme sig oven på to katastrofer: Først orkanen Katrinas hærgen og så en voldsom eksplosion på det hotel, hvor et stort vampyrtopmøde blev afholdt. Sookie Stackhouse overlevede med nød og næppe og er tilbage på vampyrbaren Merlotte´s, hvor hun langer årgangsblod over disken. 

Men alt er ikke, som det plejer, for flere vampyrer blev dræbt eller såret i attentatet, og hendes hamskifterkæreste Quinn er blandt de savnede. Det står klart, at tingene har forandret sig, hvad enten vampyrerne eller varulvene vil det eller ej. Og Sookie, som både har et overnaturligt blodsbånd med lederen af det lokale vampyrsamfund og er ven af varulveflokken, befinder sig pludselig midt i det hele. Hun kan atter en gang se frem til at stå ansigt til ansigt med fare, død og svigt fra en, hun elsker. Og når det ikke længere flyver med pels i luften, og det kolde blod ikke længere flyder, vil Sookies verden være forandret for evigt  …

Goodreads ● Bogpriser ● Ereolen

Nye kampe ,og nyt familie medlem
Tingen er åbenbart som de skal være i serien, for hvad er en god bog Charlaine Harris bog, hvis ikke det var for alle de ting som der sker i Bon Temps, Louisiana. I den her bog kommer vi til at læse om den ene komfilt efter den anden, som ender i et blod bad, midt i alle de problemer finder Sookie ud af, at hun har et familie medlem, som har holdt sig skjult for hende i hele hendes liv.

Jeg har altid godt kunne lide  Charlaine Harris sprog i bøgerne, men i den her bog når man dårligt nok at trække vejret inden der sker noget nyt. Jeg kan ikke helt finde ud af om det er godt, eller om det er for meget. Men ihvertfald kom jeg hurtigt igenmen bogen fordi, jeg ikke kunne få mig selv til at ligge den fra mig, før jeg var nået til sidste side. 

Bill, Eric, Quinn og Sam
Sookie har en del mænd i sit liv. Sin ekskæreste Bill som, hun har sat til side, men som gerne vil have hende, selv han har en anden. Eric, som hun har et blod bånd med, som gør at hun ikke helt kan finde ud af, hvilken følser hun har over for ham, Sam hendes chef, som er den stabile og rolige hamskifter, på mig virker det kun som om hun holder sig tilbage fordi han er hendes chef, og så har vi Quinn, som er hendes kæreste, men som hun ikke har hørt fra siden eksplosion på hotellet.

Ud over dem har Sookie, også en del andre problemer at kæmpe med, så jeg synes det er utroligt at hun kan klare, hverdagen og stadig bekymre sig om sine med mennesker. Jeg kan rigtig godt lide hende som person, også selv om hun har sine fejl, men det gør hende kun mere tro værdig.

Alt i alt.
I løbet af de 8 bøger, er der kommet et ret stort persongalleri, som man støder løbende på i historien. Hvis det ikke var for de små detaljer og beskrivelser Charlaine, kommer med når de træder ind, tror jeg at jeg hurtigt ville havde glemt dem, da jeg læste 7´eren i 2011 og de andre bøger lige da ud kom, udover det elsker jeg som sagt hendes skrive stil og hendes sprog. Nogle gange kan det godt være for meget med at det sukker søde teenage kærlighed, også er det rart at tage fat i de her bøger. 

Jeg har altid elsket de her bøger, men jeg gik i stå med dem, da der gik så lang tid før den her bog kom, så jeg var glad for at jeg tog fat i dem igen. Jeg er allerede i gang med at læse nr 9, så snart er der ikke flere bøger tilbage og det tror jeg bliver lidt trist, da var en af de første bøger jeg læste med vampyr og overnaturlige væsner.

True Blood:
Død indtil solnedgang af Charlaine Harris ISBN 9788711426265 Levende død i Dallas af Charlaine Harris ISBN 9788711426272 Klub Død af Charlaine Harris ISBN 9788711426289 Død for verden af Charlaine Harris ISBN 9788711426296 Stendød af Charlaine Harris ISBN 9788711426326 Fuldstændig død af Charlaine Harris ISBN 9788711416419 Død og pine af Charlaine Harris ISBN 9788711406663 Død og borte af Charlaine Harris ISBN 9788711406670 Død i familien af Charlaine Harris ISBN 9788711404843 Dødvande af Harris m.fl. ISBN 9788711404867

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *