Døden i dine øjne af Rachel Ward

Originaltitel: Numbers. Forfatter: Rachel Ward Serie: Numbers #1
Forlag: Politiken. Udgivet: 13-10-2011. Antal sider: 318. Format: Bog

Siden sin mors død har den femtenårige Jem båret på en hemmelighed. Når hun ser folk i øjnene, ser hun samtidig otte tal: Datoen og året, hvor personen vil dø.  En dag på en pjækkedag med sin småkriminelle ven Spider, tager Jems liv en skæbnesvanger drejning. Midt i myldretiden ser hun pludselig, at alle omkring hende har de samme otte cifre i øjnene.  

De vil alle dø den samme dag. I dag.   

”Døden i dine øjne” (”Numbers”) har gået sin sejrsgang over det meste af Europa og vundet flere priser i hjemlandet England. I Tyskland er bogen nomineret som årets ungdomsroman i den prestigefyldte Deutscher Jugendlitteraturpreis 2011.  

Bogen er solgt til udgivelse i mere end tyve lande. I øjeblikket er ”Døden i dine øjne” ved at blive filmatiseret.


   Goodreads Bogpriser ● Ereolen

Vores hovedperson Jem er 15 og har haft en utrolig hård barndom. Der begynder med at hun har en mor der dør af overdosis da hun var lille, hvor efter hun så ryger ind og ud af plejefamilier, og ikke nok med det så kan hun se folks døds dag. Så det er ikke noget at sige til at Jam er lidt af en hård negl og noget af en outsider, der delvis ænder sig efter hun møder  Spider. Jeg kan rigtig godt lide forløbet mellem Jam og Spider og selv om de ikke er de typiske hovedpersoner, men man kommer til at holde af  dem fordi de er som de er.

Helt fra start var jeg vild med Rachels idé om den her pige der kan se folks døds dag. Så ikke nok med at det er en spændende historie så kommer der også en del spørgsmål spm man stiller sig selv, hvad vil man selv gøre, hvis man kunne som Jem. Vil man selv se sin egen døds dag osv. Ud over det så blev jeg ret overrasket over slutningen, så jeg ser frem til at den næste bog udkommer.


Numbers:
Døden i dine øjne af Rachel Ward ISBN 9788740001525 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen