Dødsvalsen af Mie Hald

 

Original titel: Dødsvalsen. 
Serie
Forlag: Forlaget Brændpunkt.
Kilde: Hæftet. 180 sider.

Udgivet: 02-01-2016.

Genre: Fantasy.

Forlaget skriver:Har du nogensinde tænkt over, hvordan du vil reagere, hvis Døden en dag bankede på din dør?

Anna, som går i 1. G og som har drømme om at blive til noget ved balletten, mistede begge sine forældre som barn, og har nu kun sin storebror Tristan tilbage. I den bilulykke, der dræbte deres mor, blev Tristan hjerneskadet og er indlagt på hospitalets neurologiske afdeling. Døden bliver endnu engang nærværende for Anna, da den mystiske Kritanta dukker op og sætter alt i et nyt perspektiv.

I Dødsvalsen dyster Anna med Døden i en hæsblæsende og nervepirrende overjordisk trekamp, som kan koste både hende og Tristan livet. Spørgsmålet er nu, om Anna har modet til at kæmpe med livet som indsats for at rede sin bror, og om hun er stærk nok til at vinde.

Forlaget ● Forfatteren ● Goodreads ● Bogpriser

Jeg har fået tilsendt bogen, som et anmeldereksemplar fra Forlaget Brændpunkt.
De følgende udtryk er helt og holdent mine egne.

Anna har haft et hårdt liv. Hun har mistet sine forælder som barn, og det eneste hun har tilbage er sin bror Tristan, som er slemt hjerneskadet. Som om det ikke er nok kommer døden, for at tag Tristan. Men Anna giver ikke op, og hun kæmper tappert imod ham, for at få lov til at beholde Tristan og ikke mindst hendes eget liv. 

Anna er en utrolig modig og tapper pige. Hvis døden kom til mig, vil jeg nok løbe skrigende bort. Men Anna tager kampen op, og det er virkelig nervepirrende at følge dystende mellem hende og Kritanta. Generelt synes jeg at det var ret spændende, at læse om Annes liv, og de mennesker der er omkring hende. Kritanta var også en ret interessant person, og jeg vil have ønsket, at der var nogle få kapitler, hvor vi så historien fra hans synsvinkel, så vi kunne lære meget mere om ham, og hans tanker om Anna.

Alt i alt synes jeg det var en rigtig god læse oplevelse, Specilet når man tænker på, at det her er Mias debut roman, og at hun kun er 15. Hendes sprog medrivende, og hun formår at fastholde læserne fra start til slut. Efter at jeg har læst Dødsvalsen, er jeg ikke tvivl om, at vi kommer til, at se flere spændende bøger fra Mia, og jeg vil helt klart anbefale bogen til jer, der gerne vil læse en god fantasy bog.

Har du læst bogen? Hvordan var din læseopleve med den?

stjerner

 

 photo Untitled-1-1_zpsd5a181ed.jpg

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *