En aften i Operaen

Fredag den 10 havde jeg aftalt at jeg skulle hjem til min mor, for at have en hyggelig og afslappet fredag hos hende. Men sådan ente det ikke, for da vi var på vej ind til mors hjem med vores indkøbs vare, kom min mors nabo løbende ud, og spurgte om vi skulle noget i aften og om vi vil have to billetter til forstillingen AfteRite og Etudes der gik i operaen om en time. Hun kunne ikke selv komme afsted, og hun havde prøvet at ringe til alle mullige, men alle havde planer den aften. Hun skulle ikke have noget for dem, for hun vil bare af med dem, så de ikke gik til spilde. Det vil tage ca en halv time at komme ind til Operaen, og til sådan nogle forstillingere er det altid en god idé at komme i god tid, så det var lige før vi ikke kunne nå det, men min mor og jeg kiggede på hinanden og sagde ja tak og så styret vi ind i huset med vores mad, fik det på plads og gjorde os klar på under 10 min, for at styrte ud til bilen og afsted til Operaen.

Vi nåde at komme der til på under en halvtime, men imens vi kørte der ind var vi lidt bekymret for, om vi overhovedet kunne finde en parkeringsplads og i forhold til med betale for den. Men da vi kom til Operaens egen parkeringsplads, var der intet problem i at finde et sted at parkere, og man kunne til med holde der gratis, så vi var helt lettet og glade da vi gik ind mod Opera huset. Vi havde en halv time inden forstillingen gik i gang, og på den halve time, nåde vi at få vores overtøj i gaderoben, gå på toilettet, bestille drikkevare til pausen og købe et program. Vi kunne ikke lade være med at gine af det hele fordi vi var så heldige, og vi synes også at det var helt vildt mærkeligt og surrealistisk, at vi for 1 1/2 time siden, planlage en stille og rolig aften på sofaen, og nu sad vi og skulle se en forstilling i Operaen. Jeg har været i Operaen før, men der har vi altid siddet højt oppe og ude i siderne, her sad vi midt for på 4 række. Det var ret vildt at sidde, så så tæt på scenen!

Da vi kørte afsted mod Operaen vidste vi ikke så meget om forstillingen udover, at det var en ballet, så på vej der ind fik jeg søgt om forstillingen, og det viste sig at det var to ballet forstillinger. Den første (AfteRite) var en moden forstilling, hvor vi så en rørende fortælling der varede i 40 min, hvor musikken og dansen var utrolig smuk og man glemte tid og sted imens man så på danserne. Da den var færdig var der 30 min pause og efter den begyndte Etudes, hvor der var lagt vægt på den klassisk ballet, med danser der kom ind i deres fine ballet kjoler, og viste en masse teknisk trin. Begge stykker var flotte på, hver deres måde, og det var sjovt at se, hvor forskelligt ballet kan være. Mor og jeg elsker ballet og alt hvad der høre med til det, så vi var så glade for at vi fik den her oplevelse, for det var en fantastisk aften og forstilling.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *