En blodig arv af Tessa Gratton

Originaltitel: Blood Magic. Forfatter: Tessa Gratton Seire: The Blood Journals #1.
Forlag: Tellerup. Antal sider: 405. Udgivet: 13/06 2012. Format: E-Bog

Det er uden tvivl Sillas værste sommer i hele hendes liv. Hendes far myrder hendes mor og begår derefter selvmord.

Sillas får tilsendt en bog fuld af besværgelser som er skrevet med hendes fars håndskrift. Hun afprøver de magiske besværgelser ved sin mor og fars grav. – og de virker!

Samtidig  møder hun Nicholas. Og sammen prøver de at finden ud af hvad magien i deres blod kan bruges til…

Goodreads ● Bogpriser ● Ereolen

Nicholas og Sillas 
Bogen har to hovdepersoner som hedder Nicholas og Sillas. De skiftes til at fortælle historien fra deres synsvilke. Der bliver oftet skiftet imellem de to, nolge vil måske synes at det er for meget. Jeg er ret vild med det specilt fordi forfatterne beholder jeg fortælleren, ved dem begge to og ikke kun ved den ene også  man valgt at lave en 3 person fortælling på anden, for det gør at man kommer tættere ind på dem begge to og deres familier.

Fra start af er Nicholas og Sillas tiltrukket af hinanden, og kærligheden begynder blomster mellem de to også selv om de, hver iser har deres egen problemer at kæmpe med. Nicholass og Sillas kærligheds histoire er som man kender og har høet før. Men det jeg godt kan lide den er at der ikke er en eller anden dreng og laver et trekandtsdrama, mellem dem, hvilket jeg rigtig godt kan lide og savne i andre bøger.

Blod magi
En Blodig arv er ikke den første bog jeg læser om hekse, med trullekunster, hvor de har med urter, frøer osv. Det gør de tildelsvis også her, men her er det deres eget blod, som er en stor del af magien.

Lige i starten synes jeg at det godt kunne volsomt at læse, de gange hvor de skal skære i sig selv, men på den anden side synes også at det er en fed idé og jeg kan godt lide hele det nye ved det og at det ikke er det samme gang på gang. Jeg ved ikke, der er andre der har læst om det før, men det første gang for mig med sådan noget blod magi og jeg synes at det er spændende. Fordi det hele er så nyt er bogen også gået hen og  blevet til, en af mine ynlings heksebøger.

En serie
Der findens efter hånden rigtig mange serier, med den ene og den anden fortælling. Selv om jeg elsker bogen, så har jeg det svært ved at se den som en serie, fordi den slutter som den gør. Da jeg søgte om den og serien på Goodreads, kan jeg også læse mig frem til at den næste bog er om to nye personer. Det har jeg det helt fint med, men så kan jeg bare ikke se, hvorfor det skal laves til en serie, men måske har hun fået de to bøger til at hænge sammen på en eller anden måde, hvem ved.

Alt i alt.
Synes jeg at det er en god bog på mange måder, der er noget hist og her, men det fylder ikke meget. Bogen er ikke en børne bog, fordi der sker en masse voldsomme ting, i fortællingen så, hvis du har mistet et familie medllem eller en anden, er det måske ikke den fordi der er en del om det i bogen, som man også kan fornemme ved at læse bag siden. Jeg elsker covert til bogen, og ikke bare med at det er smukt, med de små detajler der er så passer det også perfekt til bogens fortælling. Jeg tror detsvære at der går lang tid til den næste bog kommer for den udkommer, så jeg ser frem til at læse den. Husk at du stadig kan få den vel at deltage i min Give Away, som slutter den 27 Juli.


Comments

 1. Svar

  Mange, mange tak! Det har i hvert fald kunnet betale sig at arbejde for det gennemsnit. 😀

  Jeg har allerede været ude at tage en del billeder i dag – både i haven og på restauranten – ind imellem regnvejret. Men jeg regner sådan set med, at kameraet kommer til at være klistret til mine hænder de næste par dage, så der vil nok snart blive lagt et par billeder ud på bloggen. 😛

 2. Svar

  Jeg lurer stadig på, om dette er en bog for mig – tror jeg falder i på et eller andet tidspunkt 😀

  1. Svar

   Det synes jeg at du skal, for den er ret sød. det er ikke en der sætter ens tanker i gang, men det er en god bog til sommerferien, hvor jeg fx ikke gider og havde tunge bøger

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *