En flamme i natten af Sabaa Tahir

Bogen er et anmeldereksemplar fra Alvilda. De følgen holdninger og tanker om bogen er mine egne.

 Serie:  An Ember in the Ashes # 2  Forlag: Alvilda   Udgivet: 03-11-2016  Bog: Indbundet. 528 sider

Elias og Laia er på flugt. De løber for livet. Efter de dramatiske begivenheder på militærakademiet jager en hær anført af masker de to flygtninge, mens de prøver at slippe ud af hovedstaden og finde gennem imperiets enorme og øde områder.Laia er fast besluttet på at bryde ind i Kauf – imperiets mest sikrede og farligste fængsel – for at redde sin bror, hvis viden om serransk stål er afgørende for oprørets fremtid. Og Elias er fast besluttet på at holde sig sammen med Laia … også selv om det kan koste ham friheden.

Men Elias og Laia må kæmpe benhårdt, hvis de skal overliste deres fjender: den blodtørstige kejser Marcus, den nådesløse kommandant, Kaufs sadistiske fængselsinspektør og mest fortvivlende af alt, Helene – Elias’ tidligere veninde og imperiets nyeste blodtornskade.

_________________________

Det ulmende oprør blev hurtigt en af mine ynglings bøger. Den var utrolig spændende og den sluttede alt for hurtigt, med en sindsyg nervepirrende slutning, så jeg var virklig spændt på at læse En flamme i natten og få et gensyn med Elias og Laia.

Elias og Laias er på flugt og er opsætte på at nå deres mål. Laias vil rede sin bror, der er hendes eneste familie medlem tilbage. Hun er stærk og hun vil gøre alt i hendes mat for at nå sine mål,  men tør ikke stole på nogle i skræk, for at de vil svigte hende og hendes venner. Som læser kan tydeligt mærke en tiltrækning imellem hende og Elias, men der er også Keenan, og hun er i tvivl om hvem hun skal give sit hjerte til, og om hun kan stole på dem eller, om de spiller et spil for galleriet. Elias inder er i oprør. Han tænker stadig på sine venner, og det liv han har forladt, men han vil gøre alt for at hjælpe Laias, men hans tid er ved at løbe ud. Han er såtbar og han er bange for at Laia skal finde ud af, hvor lidt tid han har tilbage, imens de prøver på at befri Laias bror og bekæmpe det det politiske magtspil der forgår i landet. I En flamme i natten får vi også synsvinkerne fra Helene, der er en stærk kvinde men som fanget i alt det sker i imperiets. Jeg var lidt skeptisk i starten over for hende, men jeg kom til at holde virkelig meget af hende, og det er interessant at se fra hendes synsvinkel, med alt det der sker rundt omkring hende, og hvordan det hele er i forhold til Marcus og Kommandanten.

Sabaa gjorde det igen! fortællingen om Elias og Laia er virklig medrivende, så medrivende at nogle gange var det nærmest, som om at man selv var til stede i fortællingen. Selv om jeg var vild med Det ulmende oprør, så var jeg bange for om Sabaa vil gøre En flamme i natten til den typiske kedelige og ligegyldige to’er, men det sker heldigvis ikke, for historien er fortalt i et højt tempo, og den fyldt med intriger, magi, og mystik. Til sidst giver hun os læsere en afslutter der er fyldt med de vidste polttwinst, så jeg er virkelig spændt på at se, hvordan skal gå med Elias og Laias og deres kamp mod imperiets regering.

 Star free iconStar free iconStar free iconStar free iconStar free icon

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *