Eragon af Christopher Paolini

Originaltitel: Eragon. Forfatter: Christopher Paolini Seire: Inheritance, #1.
Forlag: 
Sesam. Antal sider: 533. Udgivet: 30-09-2005. Format: Lydbog.

Eragons liv ændres for altid, da han under en jagt i skoven finder en smuk blankpoleret sten. Snart udklækkes en drage fra stenen, og Eragon indser, at han er stødt på en arv næsten lige så gammel som Riget selv.

Han og dragen Saphira må flygte fra hjemegnen og hovedkulds ud i en verden, hvor magi og ukendte kræfter råder. Med sig har eragon landsbyens gamle historiefortæller, der indvier ham i Rigets historie og hemmeligheder. Efterhånden forstår Eragon, hvorfor Rigets konge jar sendt sine emørke tjenere ud efter ham, og hvorfor han for enhver pris må kæmpe mod konges grusomheder.

Kan Eragon påtage sig sit hverv som arvtager fra de ledendariske Drageryttere? Fejler han, er det ikke blot ham selv, men alle frie mennesker, dværge og alfer i Riget, der vil gå til grunde.

Goodreads ● Bogpriser ● Ereolen 

Første gang jeg havde Eragon i hånden var i året 2005, kort efter den var blevet udgivet. Jeg fik læst den, men jeg husker ikke så meget af bogen, så jeg synes at det var på tide, at jeg fik læst den igen, nu hvor den fjerde bog i serien er udkommet.

Christopher Paolini, som kun var 15 da han skrev Eragon. Her har han fået skabt sig et fantastik univers, som han kalder Alagaësia. Et land der bliver styret af konge Galbatorix, med hjælp af onde væsner som urgaler og kull.

Hovedpersoen vi følger er en dreng som har navnet Eragon. Da han er 15 finder han drage ægget, med dragen i som han døber Saphira. Jeg kan rigtig godt lide Eragon, han virker ælder end de 15, men det må heller ikke være nemt at blive landets nye dragerytter. Der er rigtig mange personer, steder og nye navne i bogen som lyder ens, så jeg var glad for at jeg tog den på lydbog.

Bogen er fantastik, med masser af detaljer og magiske væsner. Jeg er glad for at jeg fik læst den igen, for der forgår rigtig mange ting i bogen, som de ikke har taget med i filmen, og det er rigtig trist, nu hvor bogen er så fantastik som den er. Jeg tror også at filmen vil havde været meget beder, hvis de ikke havde taget så meget fra. 


Inheritance serien:
 Den ældste af Christopher Paolini ISBN 9788711228609 Brisingr af Christopher Paolini ISBN 9788711430675 Arven 4 af Christopher Paolini ISBN 9788711400227

– Jeg undskylder mange gange, hvis der er fejl i teksten! Jeg prøver på at gøre det så godt jeg kan. Men nogle gange er der en fejl, som  jeg opdager fordi jeg er ordblind.

Comments

  1. Svar

    Tusind tak, jeg lover at jeg nok skal give den gas med indlæg – jeg lever for at blogge. =D

    1. Svar

      Det glæder jeg mig til 😀 ja man bliver helt bit af det ..

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *