Fødselsdag + opskrift.

Jep i dag har jeg fødselsdag og jeg gider enlig ikke gøre det store nummer ud af det, men der kommer nu et indlæg alligevel.  I morges stod jeg op kl 07, (pyha fik kun 5 timers søvn) da min lillesøster og papfar kom til morgen bord, de havde taget morgen mad med ,så jeg skulle bare stå for te og kaffe 😀 

Det var rigtig hyggeligt, og i gave af dem fik jeg et køleskab, til kollegiet værelset, som jeg har ønsket mig meget længe af en særlig grund, som jeg ikke gider og snakke om her. Selve køleskabet får jeg på fredag.

Lige nu slapper jeg så af, men senere skal jeg op til min mor, hvor der vil være kaffe og Daim islagkage, som jeg selv har ønsket, da det er abeslut min ynglings kage, og det er altid et hit hos familien. Der kommer min mormor og morfar også, dem har jeg ikke set siden de er kommet hjem fra deres ferie, så dem glæder jeg mig til at se.

Lige efter det tager jeg videre til Ventilen, som jeg havde sagt til familien at jeg ville, da jeg først holder mig fødseldag på søndag, for hele familien, hvor vi skal ud i skoven og grille, så der håber jeg at vejret bliver berede end det har været nu. 

Daim islagkage opskrift:

Bunde:

  • 3 Æggehvide, pasteuriseret
  • 150 gram Sukker
  • 100 gram Hasselnødder

Daimis:

  • 4 Æggeblomme, pasteuriseret
  • 1 Æggehvide, pasteuriseret
  • 90 gram Sukker
  • 5 dl.  Piskefløde 38%
  • 4  Daimbar

Først bages nøddebunden: 
Nødderne blendes til mel. Hviderne og sukkeret piskes til marengs, nødderne vendes i, og massen fordeles i en smurt springform. 
Bunden bages i ca. 40 minutter ved 150 grader C. 
Den afkøles.

Til isen piskes blommer, ægggehvide og sukker skummende og sejt. Fløden piskes og vendes i. Isen fordeles i springformen. 

Daimbarene hakkes groft og drysses over isen, så de selv fordeler sig i islagkagen. 

Fryses og tages ud fra frost ca. 10 minutter. før servering.

Jeg håber at i får en fantastisk. Der skal nok komme billeder med det hele , hen af vejen. 

7 tanker om “Fødselsdag + opskrift.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen