Glem mig ikke af Victoria Stevens

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

  Serie: Ingen serie ● Forlag: Palatium Books
Udgivet: 21-02-2019 ● Indbinding: 296 (hæfte) ● Genre: Young Adult

Det er ikke nyt for 17-årige Hazel Clarke at være ulykkelig, og det er blot den seneste udvikling af ulykkeligheder, at hun bliver sendt af sted for at bo sammen med en far, hun aldrig før har mødt. Selv om det østlige Australiens landskab er betagende, savner Hazel sit liv i England og den mor, hun har forladt.

Men da Hazel møder venlige, godhjertede Red og hans sky tvilling, Luca, begynder hun langsomt at stykke et nyt liv sammen, og hun opdager, at hun ikke er den eneste, der kæmper med sorg og tab. Som venskabet udvikler sig, og kærlighed finder vej ind i Hazels liv, lærer hun, at når man virkelig elsker nogen, vil de altid være i ens hjerte. Denne sprudlende debutroman er en rørende fortælling om at gå fra barn til voksen, at blive forelsket og uventet at finde hjem.

_________________________

Jeg var ret spændt på at læse glem mig ikke, for det er min første Young Adult bog fra Palatium Books, og det lyder som en rigtig god, og ikke mindst en rørende bog, hvor der er skabt plads til, emner som sorg, død venskaber m.m. kan få lov til at være en stor vigtig del til fortællingen.

Det var jeg helt vild:

● Det var skønt at læse en YA bog, hvor der er plads til at skrive om sorg, og hvor en forfatter viser os læsere at flere måder, man kan håndtager en sorg, og det er helt okay. I den her bog er der flere af personerne der har det svært og mærket af sorgen tæt ind på kroppen og sjælen, men langsomt kan man se, hvordan de flader på plads ved hjælp af deres nye omgivelser og ikke mindst ved hjælp af hinanden.
● Hazel møder Red og hans tvilling Luca, og jeg frygtede at der vil opstå et trekantsdrama imellem dem. Hvilket vil have været oplagt. Jeg vil ikke afsløre om det sker, men alle 3 har nogle super fine personlighed, og det var så rørende at følge dem og rasten af deres venne gruppe.
● Hazel flytter Australien og Victoria beskriver Australien virkelig smukt, så man får helt lyst til at rejse der til og se alle de smukke steder, som Hazel oplever. Det her er Victorias Debutroman, og jeg synes at det den er rigtig fin, når man tænker på at det er hendes første bog, og jeg håber at der vil komme flere med hende. Jeg kunne fx godt forstille mig en bog om Red. Victoria skriver om nogle hårde og tunge emner, men hun formår at give bogen et letlæselig sprog, så det bliver aldrig tungt at læse om Hazel og hendes liv i Australien.

Det var jeg knap så imponeret over:
Jeg har ikke rigtig noget negativt om bogen, for det var en rigtig fin læse oplevelse. Dog kunne jeg måske godt have brugt dybere samtaler af de svære emner, nu hvor forfatteren selv gør det til en del af fortællingen, og så kunne jeg godt have brugt mange flere detaljer om Hazel hende forhold til hendes mors, og det liv de levede sammen.

Glem mig ikke er en rigtig fin læse oplevelse. Den er nem og lige til, og det er dejligt at der er en forfatter der kaster sig ud at skrive om sådan nogle hårde emner i en ungdoms roman. Bogen flyder ikke særlig meget, og den har et rigtig fint side antal, så den vil være rigtig god til at have med på stranden eller til flyveturen til rejse i sommerferien.

 Star free iconStar free iconStar free iconStar free iconStar free icon

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *