Gøglerkongens sværd af Carina Evytt

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

 

Titel: Gøglerkongens sværd  Serie: Dragernes konge #2 ● Forfatter: Carina Evytt ● Forlag: Tellerup ● Udgivet: dato ● Indbinding: Indbundet (461 sider) ● Genre: Fantasy

I tyve år har riget Perina lidt under den tyranniske kong Tarodan. Nu ulmer oprøret. Kiri lever et frit, men farligt liv. Sammen med barndomsvennen, Josvai, leder hun en røverbande, og er kendt og eftersøgt som landets bedste klatretyv. Kiris rygte når vidt omkring, og en dag bliver hun kontaktet af den mystiske gøgler, Waris, som ønsker at hverve hende til en usædvanlig opgave. Hun skal stjæle et sværd fra en fæstning på en klippeø der bevogtes af de berygtede, mørke troldmænd, Drakkar. Og som om det ikke er nok, ligger øen midt i et område der regeres af den forførende og utilregnelige elletrold, Svart. En konge som Waris både hader og frygter. Dragernes konge er en fantasyserie om kærlighed, venskab og magi.

_________________________

Gøglerkongens sværd er toeren i Dragernes konge, den første bog er Heksejægerens bytte og selv om de bliver beskrevet som selvstændige bøger, og jeg har læst at der er op til flere der siger at man ikke behøver at læse dem som selvstændige bøger, så synes jeg anbefale at man skal læse Heksejægerens bytte før man læser Dragernes konge, for vi befinder os i det samme univers og karakterne vil på et eller andet tidspunkt møde hinanden i serien.

Det tog mig ingen tid at blive vild med Kiri, for hun er sådan en stærk, modig, og selvstændig karakter, så det var en fornøjelse at læse om hende! Men hun er også en lukket person, og jeg vil gerne vide endnu mere om hende og hendes fortid, så jeg håber at det vil komme frem i serien. Waris var virkelig sjovt, og lige som Kiri er han også ekstrem opmærksom på sine med mennesker og sine omgivelser. I fortællingen støder vi også på Svart og Josvai. Josvai er leder af den bande som Kiri er i og er en af de få mennesker som hun stoler på. Svart er elletroldenes konge, og det var virkelig spændende at læse om hans folk. Men han er farlig og går sine egen veje. Så kan man overhovedet stole på ham?

Gøglerkongens sværd er så nervepirrende, og der var op til flere gange, hvor jeg ikke kunne ligge den fra mig igen, fordi jeg lige blev nød til at have et kapitel mere. Sproget er let og humoristiske så man bliver hurtigt fanget fortællingen om Kiri og hendes del af Perina verden. Jeg sidder stadig med en masse ubesvaret spørgsmål, og jeg vil gerne vide meget mere om Perina, så jeg håber at det vil komme på et eller andet tidspunkt i fortællingen, for det er det eneste jeg savner i serien. Banneret samles er den tredje bog i serien og den udkom den 12 Juni, og jeg kan ikke vente med at læse den! Heksejægerens bytte blev skrevet af Pernille Eybye, og Gøglerkongens sværd er skrevet af Carina Evytt, men Banneret samles er skrevet af den begge to, og jeg er virkelig spændt på at læse den, specielt pga den cliffhanger afslutningen vi fik i Gøglerkongens sværd. Serien er fyldt med magi, interessante karakter, masser af mystik og action, og jeg vil klart anbefale bogen til jer der vil læse noget fantasy i sommervarmen.

 Star free iconStar free iconStar free iconStar free iconStar free icon

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *