Grisha 1: Pigen og mørkningen af Leigh Bardugo

Original titel: Shadow and Bone. 
Serie
: The Grisha

Forlag
:  Alvilda.  
Indbinding
: Indbundet. 352 sider. 

Udgivet
: 03-11-2016.  

Genre
: Fantasy.

SKYGGEHAVET – en ørken af livsfarligt, uigennemtrængeligt mørke – har delt nationen Ravka i to. Det engang så stolte rige er på randen af kollaps.

ALINA STARKOV – en bleg, forældreløs pige – opdager en enestående evne, da hendes bedste ven såres livsfarligt under en rejse gennem mørket. En evne, der giver Alina adgang til grishaernes overvældende verden.

MØRKNINGEN – en fascinerende, forførende og ubegribeligt farlig mand – er grishaernes hemmelighedsfulde leder. Med Alinas hjælp vil han oplyse Skyggehavet og genrejse riget. Men intet er, som det ser ud til, og mens rigets skæbne hviler på Alinas skuldre, er hun tvunget til at se sandheden om grishaerne i øjnene – og om sit eget forhold til deres dragende leder.

Forlaget ● Forfatteren ● Goodreads 

Mange tak til Alvilda for anmeldereksemplaret! De følgen holdninger og tanker om bogen er mine egne. Det her er den første bog af den populære trilogi. Alle 3 bøger er blevet udgivet på engelsk. Men det er kun den første der endnu er blevet oversat på dansk.

Billedresultat for black line

Jeg var virklig spændt, da jeg slog op på bogens første side, for jeg havde hørt utrolig meget om den blandet andet på youtube, hvor den bliver rost til skyerne. Da jeg hørte at den blev oversat til dansk, kunne jeg ikke vente med at få fat i den, så jeg selv kunne læse den.

Pigen Alina og hendes bedste ven Mal er på vej over havdet mod Skyggehavet. På rejsen bliver de angrebet, og da Alina prøver at rede Mal sker der noget mystisk omkring dem, og det viser sig at Alina har evner. Evner som hun ikke vidste var der. Så bange og forvirret rejser Alina afsted med Mørkningen, for at træne hendes nye evner op og leve livet på slottet med de andre grishaer.

Alina er bogens jeg-fortæller, hvilket jeg synes er virkelig fedt, for på den måde får vi alle hendes tanker, og indtryk om de ting der sker rundt omkring hende. Alian er til at starte med ret naiv og hendes tiltro til sig selv, og sine nyopdagede evner er ikke særlig stor, men lige så stille og roligt ser man hende vokse, og det er fantastisk at følge med i hendes udvikling. Mørkningen var virkelig interessant at læse om. Han er den her mystiske mørke fyr, som vil gøre alt for at hans planer lykkes. Mal kunne jeg også godt lide, og er spændt på at se, hvad der kommer til at ske med ham og Alian.

Leigh skrivestilen er let og dragende, så det tog ikke lang tid før jeg var opslugt af bogen. Leigh har formået at bygget et gemnemført univers op, jeg var virkelig fascineret af grishaerne og persongalleriet. Bogen slutter af med af action og plottwist, så jeg glæder mig til at få fat i den næste bog, for at finde ud af, hvad der kommer til at ske med Alina og hvilken udfordringer hun skal igemmen. Hvis i ikke har læst den, vil jeg varmt anbefale den, specielt hvis i er vild med fantasy og ikke kan få nok af dem.


 photo Untitled-1-1_zpsd5a181ed.jpg

Følg bloggen på: Bloglovin | Facebook | Twitter | Instagam | Goodreads

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *