Håb (Død verden #3) af Louise Haiberg

Bogen er et anmeldereksemplar fra Tellerup. De følgen holdninger og tanker om bogen er mine egne.

Serie: Død verden #3  Forlag: Tellerup   Udgivet: 11-11-2017  Bog: Indbundet. 288 sider

Mit navn er Nera. Dette er mit liv, min virkelighed. Den nye verden. Jeg begyndte at skrive dagbog for ikke at glemme dem vi mister. Fordi jeg ikke længere kan holde ud at glemme dem. Den indeholder min historie. Mine minder og beskrivelser. Jeg skriver dem til fremtidige generationer.

Nera finder et formål.  Hun vælger at rejse ud sammen med vampyrelverne for at redde mennesker.  Men den døde verden har ændret sig. Zombierne er farligere end nogensinde, selv hvis man rejser med vampyrelvere. Vil de finde mennesker og nå sikkert tilbage til Vita? Eller er håb, viljestyrke og kærlighed ikke nok?

_________________________

Da jeg slog op på den første side i bogen, var jeg virkelig spændt på, hvordan den vil være, da det er det sidste bind i serien. Personligt håbede jeg at jeg vil få svar på nogle af de mange spørgsmål, som vi endnu ikke har fået svar på og der udover var jeg også ret spændt på at se hvad der vil ske med Nera. Kan hun holde ud at være i Vita eller vil det hele blive for meget for hende.

Nera har det ikke godt i Vita og hun bliver mere og mere utryg ved at være der. Hun følger at hun lever i en illusion og der udover kan hun ikke lade vær med at tænke på de mennesker der lever ude for Utopia. På et tidspunkt bliver det for meget for Nera, så hun vælger at tage ud med vampyrelverne. Bane og Aiden er langt fra glad for hendes beslutning, men de kan ikke tale hende fra det, og på en eller anden måde kan jeg godt forstå Nera at hun står fast ved sit valg, for det må ikke være nemt at leve i en sikker zone, når man ved at der er andre levende blandt zombierne. Da Nera rejser fra Utopia kan hun tydligt se at det er blevet være i den døde verden. Der er død og ødelæggelse over alt, så da Nera og Vampyreleverne tager ud efter de overlevende, bliver der skruet op for tempoet. Jeg kan ikke sige så meget uden at røbe noget, men på et tidspunkt er det næsten ved at gå galt, og man sidder hele tiden med hjertet op i halsen, fordi det er så nervepirrende. I håb er det ret interessant at følge med i Nera og Bens forhold og den udvikling det tager. Nera og Aiden forbliver venner og det sætter jeg virkelig stor pris på, for jeg vil hade, hvis Louise lige pluselige ødelagde det hele med et eller andet meningsløst trekantsdrama.

Dagbog siderne er der fra start til slut og jeg er så glad for at de er der, for på den måde kommer vi helt ind under hunden på Nera. De er virkelig gennemføret og jeg elsker de små tegner og de håndskrevet sider, for det er virkelig kreativt. Det skal ikke være nogle hemmelighed at jeg ikke kunne få nok af bogen og de sidse kapitler sad jeg og læste i toget, hvilket jeg ikke skulle have gjort, for på et tidspunkt blev jeg så rørt, at jeg næsten var ved at tude, så jeg blev nød til at stoppe med at læse i bogen og skynde mig hjem så jeg kunne læse den færdig. Louise formår at slutte bogen af på en rigtig fin måde, vi får svar på, hvordan zombierne kom til verden og hun et giver os læser et håb om, at der er et håb om overlevelse for Nera og hendes venner. Jeg nød at læse serien og hvis du endnu ikke har læst den, synes jeg at du skal kaste dig ud i det, for Død verden serien er en fantastisk læseoplevelse!

 Star free iconStar free iconStar free iconStar free iconStar free icon

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *