Heksejægerens bytte af Pernille Eybye

Serie: Dragernes konge #1  Forfatter: Pernille Eybye  Forlag: Tellerup  Udgivet: 17-10-2016  Bog: Indbundet. 606 sider

I tyve år har riget Perina lidt under den tyranniske kong Tarodan. Nu ulmer oprøret. Taysin bor i den lille by Gida. Fjernt fra landets hovedstad og kongens soldater byder livet som smed ikke på mange overraskelser. Han er hemmeligt forelsket i den urtekyndiges datter, Lill, som af mange anses for at være skør. Hun tilbringer de fleste af sine dage alene og får sjældent lov til at omgås byens beboere.

Taysins fredelige liv ændres den dag hvor en familie på flugt fra kongens heksejægere har brug for hans hjælp. For i Perina er det forbudt at besidde magisk kraft. Hekse og troldmænd jagtes skånselsløst, og alene det at hjælpe dem kan betyde dødsstraf.

Dragernes konge er en fantasyserie om kærlighed, venskab og magi.

_________________________

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget

Heksejægerens bytte er den første bog i en ny fantasy serie der er af Pernille Eybye og Carina Evytt. Heksejægerens bytte er skrevet af Pernille, Gøglerkongens sværd, er skrevet af Carina Evytt og de sidste bøger skulle være skrevet af dem begge to. Jeg synes at hele universet og idéen lød utrolig interessant og sjov idé, så jeg var virkelig spændt på, hvordan den vil være.

Taysin og Lill er bogens hovedpersoner. Ved første øjekast virker de som alle i deres landsby. Men der er noget mystisk ved dem begge to. Lill har magiske evner, som hun knapt nok kan styre, og Taysin finder ud af at der er noget der ikke rigtig ved hans barndom og hans familie. En dag sker der forfærdigelige ting i Taysin og Lill landsby og det ender med at Taysin og Lill må flygte fra kongens jærgere. Historien bliver skiftevis fortalt af Taysin og Lill og det fungere rigtig godt, for på den måde får vi begge deres synsvinkel og tanker om det sker rundt omkring dem, der udover det et beder billede og en forståelse af hvem de er som person. Jeg synes at Taysin er den mest interessante person af de to. Jeg var ret vild med hans personlighed, og det var rat spændende at læse om jagten om at finde ud af sanheden, om hvad der skete med ham, da han var barn. Lill brød jeg mig ikke om. Hun var kedelig og havde ingen rygrad. Det eneste der var spændende ved hende er hendes magiske kræfter. 

Heksejægerens bytte forgår i et land og tid med konger, fattidom og magi. Vi befinder os i riget Perina, hvor Hekse og troldmænd bliver jagtet af kongens mænd, så der for er der en frygt og oprør i blandt folkt. Jeg synes at Perina er et utroligt spændende land, og jeg vil gerne høre meget mere om det end vi gjorde, så jeg håber at der kommer mere om det i de andre bøger. Bogen er 606 sider lang og Pernille fik os ud på en rutchebane tur. Starten startede utroligt hurtigt, vi kom lynhurtigt ind i, hvem personerne var og hvordan de lavede, imens der var en masse actionen omkring dem, i hen mod midten går det langsomt, til det næsten bliver lidt kedeligt, men så da vi når slutningen, slutter Pernille den af med noget af hæsblæst afslutning, og inden man får set sig om har man vendt sidste side, fordi det hele går så hurtigt. Jeg var ret overrasket over afslutningen og sådan som den sluttede er jega spændt på at se se, hvad der kommer til at ske med Taysin og Lill. Hvis du er til fantasy, magi og overtro vil jeg varmt anbefale dig at kaste dig ud i serien, for den er virkelig god! Jeg var tæt på at give den 4 stjerne men jeg kan ikke give den mere end 3, pga Lill og den langtrukkende del i midten. 

 Star free iconStar free iconStar free iconStar free iconStar free icon

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *