Hjem til jul af Joanna Bolouri

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

  Serie: Ingen ● Forlag: Palatium Books ● Udgivet: 19/11/2018
● Indbinding: 337 (hæfte) ● Genre: Kærlighed

En morsom og hjertevarm romantisk komedie at varme sig på i julen.

38-årige Emily har et godt job, fantastiske venner og som det vigtigste en vidunderlig lejlighed. Den er præcis 611 km væk fra hendes skøre og fordømmende familie, der blander sig i alt. Faktisk er det eneste, der kan sættes en finger på i Emilys liv, hendes nogle og 20-årige nabo Evan og hans hang til at flirte, høre høj musik og dyrke endnu mere højlydt sex … men han er ikke l mere besvær, end hun kan klare.

Emilys kæreste Robert går det også rigtig godt med. Faktisk så godt, at Emily håber, at han vil tage med hjem l jul for at møde familien. Endelig slipper hun for at være centrum for fem dages ydmygende og nysgerrig udspørgen fra sine forældre og to yngre (gifte) søskende. Men da det går galt med Robert ugen før jul, er Emily til rotterne. Hvordan i alverden skal hun nu klare at tage hjem til jul? Hun allierer sig med festaben Evan (i bytte får han en måneds husleje og brugsret til hendes lejede BMW), for Emily har sat sig for, at Robert skal med hjem til jul ligegyldigt hvad, også selvom han ikke er den rigtige Robert.

_________________________

Jeg elsker klassiske feelgood bøger og den her bog lyder som en rigtig sød og varm læseoplevelse, som er perfekt at læse i løbet af julen, imens man var sammen med sin egen familie, eller med et tæppe og en kop varm kakao, så jeg glædet mig til at læse den, og lade mig blive underholdt af Emily og hendes familie.

Det var jeg helt vild:

● Emily er så skøn! Til at starte med var jeg lidt skeptiske over for hende, men det havde jeg ingen grund til, for hun er en virkelig varm, sjov og moden kvinde, som man hurtigt kommer til at holde af. Da man læser bagside teksten, kan man ikke rigtig forstå, at hun kan have så meget imod sin familie, men jo mere man læser om dem, jo mere kan jeg godt forstå hende, for de er noget af en mundfuld. Specielt moren! Even er virklig sød og charmerende, og jeg er helt vild med den måde han håndtere Emily og ikke mindst hendes familie.

● Selv om Emily har Robert, og Evan har travlt med andre damer, så er det tydeligt at mærke den kemi der er i mellem dem. Jeg elsker den måde de fungere sammen på, og det er så rart at Emily og Evan starter med et venskab (der har sine op og nedture) og forhold udvikler sig i et naturligt og roligt tempo for det giver meget mere mening i forhold, til hvis det havde været et kærlighed ved første blik forhold, og det var en sådan en fornøjelse at følge dem og deres udvikling.

● Jeg vil gerne give Joanna en ros for de valg hun har taget i forhold til personerne i bogen. For det første at hun har givet Emily en alder på 38 år, og det var helt rart at læse om en moden kvinde med ben i næsen. I Starten synes jeg at det var en lidt høj alder, specielt i forhold til Even der kun er 20, men det fungere rigtig fint, og det var et friskt pust at læse om en yngre fyr der faldt for en der er ælder end ham.

● Der her er den første bog jeg læser med Joanna, men jeg håber bestemt ikke at det bliver den sidste bog, for Joanna skriver virkelig humoristisk, og hvis hendes andre bøger er lige så varm, og humoristisk som den her, så kunne jeg godt se hende gå hen, og udvikle sig til sådan en forfatter som Sophie Kinsella, der har skrev nogle af mine absolut yndlings bøger fra da jeg var teenager. Så jeg vil helt sikkert holde øje med hende!

Det var jeg knap så imponeret over:

● Emilys familie er noget af en mundfuld. Specielt moren og søsteren. De kunne være virkelig stride over for Emily, og nogle gange kunne jeg krumme helt træ over dem, og jeg kan godt forstå at Emily har set dem, så lidt som muligt, for det var ikke til at holde ud at høre på dem, og jeg kan ikke forstå at Emily finder sig i det.

● Robert kunne jeg heller ikke snuppe. Jeg kan enlig godt lide at vi høre om ham og Emilys forhold, for på den måde lære vi ham og deres forhold at kende, men der noget mystik over ham, og da vi endelig finder ud af, hvad det er, kan man ikke andet end at ryste på hovedet af ham og hans opførelse i forhold til Emily. Jeg kan ikke skrive, så meget uden at afsløre handlingen, men endnu engang må jeg tag hatten af for Emily i forhold til, hvordan hun håndterer ham.

Alt i alt så var jeg underholdt at Emilys historie og jeg vil varmt anbefale den til jer der vil have en rigtig god feelgood læsepelse. Den giver måske mest mening at læse den i julen, men historien er så sød, så man kan sagtens læse den i løbet af året, hvis du ikke kan vente med at læse den før det bliver jul igen. Jeg nød at læse den, og jeg kunne godt se mig selv gemme den, så jeg kan gøre det til en fast tradition at læse den i julen.

 Star free iconStar free iconStar free iconStar free iconStar free icon

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *