Hvad vil du gøre?

I hele sidste uge havde vi første hjælp i vores klasse, vi skulle høre alt muligt om det plus vi selv skulle prøve at give Hjerte-lunge-redning, stabilt sideleje osv. Jeg synes enlig at det er meget fedt at skolen siger at vi skal have første hjælp på grund forløbet, og hvis vi ikke har det, kan vi ikke tag vores grund forløbs prøven.

Det der så  kan gå hen og blive træls er hvis man som jeg har haft det 2 gange før, set de samme videoer, og materiale fordi det er på den samme skole, som man har haft det med. Selv om jeg kan det grundliggende i faget, var det nu alligevel meget rart at have det, for jeg kunne godt se at der var noget der var blevet opdateret siden 2010, hvor det var sidst gang at jeg havde det.

Det var Selvfølgelig skræmmende at høre alle de her histoerier, som vores lære kom med, men det der skærmet mig mest, var et forsøg som nogle brændmænd havde lavet. De havde taget en af deres egene mænd og givet ham normalt tøj på og placeret ham midt på Aalborgs gågade, på en højlyst dag, hvor de havde sat skjulte kamera op. 

Manden falder om, og i stedet for folks ansigter ser vi så et tal. Hele 12 personer går forbi før der er en der hælper. Det choker mig virkelig meget, at der går så lang tid før der er nogle der hjælper! :O Det man i det mindste kan gøre er at ringe 112. Den her mand vil sikkert være død, hvis det havde været et rigtig hjertet anfald, for der var gået en del minutter. Der var en da en dame der havde en cykel med der var vendte om med den da hun så ham, faktisk er det en pligt her i landet at lave førstehjælp, hvis man ser er ulykke. 

En anden video ( vi så en del videoer i løbet af ugen 🙂 ) vi så, var knap så chokerende som den første. Men som vores lære sagde, man skal nok ikke gøre som Mr. Bean gør. Tag og se den for den er ret sjov 😀

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=iuz9gQHPl68]

Har i været ude for noget, og vil i lave førstehjælp på en person?

En tanke om “Hvad vil du gøre?

  1. Faget kommunikation er på engelsk. Og vores bog i markedsføring er på engelsk. Resten er dansk. 🙂 Hvert semester har ét fag der foregår på engelsk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen