Hvis det er os af Adam Silvera og Becky Albertalli

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

  Serie: igen ● Forlag: CarlsenPuls ● Udgivet: 09/10/2018 ● Indbinding: 449 (hæfte) ● Genre: Young Adult

To af tidens største YA-forfattere – Becky Albertalli og Adam Silvera – har sammen skrevet denne YA-roman om et skæbnebestemt møde på et posthus i New York.

Mød Ben og Arthur. Ben er en drømmer – såret og i gang med at sende ex-kærestens ejendele tilbage til ham. Arthur er i New York for første gang – og kæmper for at komme til at føle sig hjemme. Første gang de ser hinanden, støder de bogstaveligt talt sammen på et posthus. Derefter finder de hinanden igen ved hjælp af Craigslist. Er det skæbnen? Det ser sådan ud. Men efter en række katastrofale første dates, bliver Ben og Arthur måske nødt til at se i øjnene, at universet skulle have blandet sig helt udenom.

Hvis det er os er en roman om at tro på kærligheden, selvom skæbnen stiller forhindringer i vejen. For hvad hvis det virkelig er os?

_________________________

Hvis det er os af har været en af året mest hypet bøger i år, og jeg har sådan glædet mig til at læse den. Da jeg første gang hørte om den kom det ikke bag på mig, at den er blevet så hypet, som den er blevet, for bogen er skrevet af to store YA forfattere, og jeg synes at det er genialt at de to har valgt at skrive en bog sammen. Jeg har kun læst noget med Becky Albertalli, (jeg elsker de bøger, som jeg har læst med hende) så jeg var ret spændt på, hvad jeg vil synes om bogen, og ikke mindst Adams skrivestil, og hvordan det hele vil fungere, så da jeg endelig sad med bogen, gik der hellere ikke særlig lang tid før jeg slog op på den første side, og begyndte at læse den.

Det var jeg helt vild med:

  • Persongalleriet i bogen er fantastisk! Der var ikke en enste person i bogen, som jeg ikke kunne lide, og jeg synes at der er sådan nogle skønne personligheder. Ben og Arthur er så skønne sammen, og selv om de er på den ene katastrofale date efter den anden, så kan man som læser tydligt mærke, hvor meget de (også selv om de til tider selv kommer i tvivl om, hvor vidt de passer sammen) vil det, og hvor godt de passer sammen. Det var så rørende at følge med i deres udvikling, i forhold til deres engen personlighed, men også i forhold til deres forhold, og historien om Ben og Arthur er virkelig sød, og det var så spændende at gætte med, på hvordan det lykkes dem at finde hinanden, og om der evt kunne være forbundet til hinanden uden at de selv var klar over det. Jeg elsker at vi både får Ben og Arthur perspektiv til fortællingen, for det giver sådan en fin mening og bedre forståles for dem og deres handlinger.
  • Humoren i bogen er så sjov! Jeg elsker at der så meget humor i bogen, fx er der op til flere steder, hvor der bliver relateret til både Harry Potter og The Sims spillet, og jeg elsker det. Faktisk er Adam og Becky utrolige, når man snakker om at få ens følelser frem. Jeg sad og læsten bogen i toget, hvilet ikke var særlig smart, for det ene øjeblik kunne jeg næsten ikke lade være med at grine højlydt, så de andre passager sad og kiggede underligt på en, og det næste øjeblik, måtte jeg stoppe med at læse, for at kigge ud ad vinduet, så jeg ikke begyndte og stor tude.
  • Adam og Becky skrive stil er fantastisk, jeg elsker den måde ,de har fået bygget historien op om Ben og Arthur, for det fungere virkelig godt. Sproget er så let læsende, og det hele kører i et rigtig godt flow, så inden man får set sig om, så sidder man og vender den ene side efter den anden, og glemmer nærmest at man skal stå af toget, fordi man er så optaget af fortællingen.
  • Det er som sagt første gang jeg læser noget med Adam, men det bliver bestemt ikke sidste gang, for jeg skal helt sikkert læse flere af hans bøger, for efter at jeg har læst den her bog, er jeg blevet endnu mere nysgerrige på hans andre bøger.

Det var jeg knap så imponeret over:

  • Der er ingen ting, som jeg ikke kunne lide i bogen! Men lige da jeg havde læst slutningen, blev jeg noget overrasket over, hvordan den, og til at starte med blev jeg også ærlig over at det sluttede på den måde, men efter at havde gået og tænkt over den, og genlæst slutningen, synes jeg enlig at den er rigtig fin, og nu kan jeg  bedre accepter den. Jeg har set en video, med de to forfattere, hvor de fortæller at de har skrevet 4 forskellige afslutninger til historien, og det kunne være ret sjovt at læse dem, og se hvordan de er i forhold til den, de har valgt til bogen.

Som i nok kan fornemme, så er jeg helt vil med Hvis det er os. Jeg synes at den bliver udgivet på et perfekt tidpunkt, i forhold til hvad der er ind for YA bøger, og det var virkelig spændende at læse den, og følge med i hele projektet om bogen. Begge forfattere har kommet med nyheden om at bogen bliver filmatiseret, og jeg er virkelig spændt på, hvordan den vil blive lavet, og hvordan de griber det an med det. Jeg håber at de holder sig, så meget til bogen som muligt, og det ikke bliver sådan en film, hvor de bare har taget titlen, også er det nærmest kun 10%, der der er oprindeligt i forhold til bogens historie. Jeg kan kun give den rosende ord til bogen for den er fantastisk, og hvis du endnu ikke har læst den, for bogen har en virkelig sød og rørende historie, fyldt med humor og stof til eftertanke, og jeg vil varmt anbefale bogen, hvis du er til YA eller en til god kærligheds historie.

 Star free iconStar free iconStar free iconStar free iconStar free icon

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *