Kampen om tronen af George R. R. Martin

Anmeldes til bøger

Forlaget skriver:  Første bog i George R.R. Martins lovpriste middelalder-fantasy-serie En Sang om Is og Ild.

 I en verden, hvor vintrene kan vare årtier, er de adelige huse i konstant konflikt om magten, og konkurrencen er hård i det skånselsløse politiske spil om tronen. Samtidig truer mørke kræfter fra nord, og på den anden side af havet forbereder arvingen til den tidligere myrdede konge sig på at erobre sit land tilbage. Den hæderfulde familie Stark bliver ufrivilligt inddraget i stridighederne, der udvikler sig til et drama om ære og kærlighed af shakespeareske dimensioner.   

Kampen Om Tronen er en åndeløst spændende fortælling om konger og dronninger, riddere, et barbarisk hestefolk og hensynsløse krigere. Om ondskab og svaghed, forræderi og afgrundsdyb loyalitet. Historien fascinerer fra start til slut og rummer alt det bedste, som genren har at byde på: nuancerede og troværdige personportrætter, labyrintiske intriger, brutale magtkampe, romantik og panoramiske naturskildringer.  

GEORGE R.R. MARTIN, f. 1948, er nok det største internationale navn inden for fantasy, blandt andet har Time Magazine kaldt ham ’den amerikanske Tolkien’. Serien En Sang om Is og Ild omfatter indtil videre fem bind, hvoraf Kampen om tronen er første bog i serien, som er udgivet i 30 lande og solgt i millioner af eksemplarer verden over. 

Goodreads | Forfatter Forlaget | Bogpriser | Amazon

Jeg har i så lang tid haft lyst til at læse den her serie, men jeg har ikke fået gjort det før nu i frygt for at jeg vil blive skuffet over bøgerne. Det skal så også lige siges, at jeg havde set de to første sæsoner ved tv serien, og jeg elsker dem! Så der for var jeg bange for at jeg vil blive skuffet over bøgerne, nu hvor jeg hvede set tv serien først, for det er sket før. I dag fortryder jeg at jeg ikke gik i krig med den noget før, for bogen er helt fantastisk! Det er lang tid siden at jeg har har set en tv serie, der nærmest er taget ud fra bogen, og jeg kan godt forstå at både bøgerne og tv serien, er noget af det mest populære, som vi har på vores market i dag.

Jeg tror aldrig at jeg har stødt på en bog med SÅ mange personer i historien. I starten blev jeg faktisk lidt skæmt af det, fordi man skal høre så mange nye navne og steder på en gang. Det hjælper heldigvis at bogen er delt op i de forskellige personer, så på den måde lære man dem at kende og dem omkring dem. Mine favoritter er klart personer som  Tyrion,  Arya, Jon, Bran og  Daenerys, så hver gang deres afsnit kom, synes jeg at det blev ekstra spændende, spechielt ved Aray og Jon. Sjovt nok er det også de her 5 personer, som jeg bedst kunne lide fra serien af. Jeg synes at det er helt utroligt at George, kan holde styr på så mange personer og ting, han må have et hav af mapper på sit skrive bord eller i sin computer!

I dag er jeg glad for at jeg fik læst (eller hørt den på lydbog) bogen, for jeg blev med det samme, helt fortryllet af bogens univers! Det hele er så magisk, i det her eventyr, med alle sine kæmpe ulve, drager, konger osv. Det er længe siden at jeg har haft fat, i sådan en fantastisk fantasy bog, som den her.

Jeg kan ikke sætte nogle finger på, hvad der skulle mangle, i den her bog, for det hele er der! Bogen fik mange af mine følser frem. Glæde som sorg, og hele vejen var jeg spændt på at se, hvad der vil ske med i de forskellige personers liv. Jeg glæder mig til at se, hvad der kommer til at ske med dem, i de næste bøge. Jeg har planlagt at kaste mig over, inden den nærmeste femtid, så jeg kan huske det hele i den næste bog. Hvis i ikke har læst den, så tøv ikke med at læse den, sådan som jeg gjorde, for i sidste ende synder du kun dig selv.

Kampen om tronen

En sang om is og ild serien:

  • Kampen om tronen
  • Kongernes kamp
  • En storm af sværd
  • Kragernes rige

A Game of Thrones A Clash of Kings A Storm of Swords A Feast for Crows A Dance With Dragons

 photo Untitled-1-1_zpsd5a181ed.jpg

2 tanker om “Kampen om tronen af George R. R. Martin

  1. Det er helt klart en af de bedste serier, jeg har læst, og jeg skal snart i gang med bog 4. Kan godt forstå, at nogen kan kløjes lidt i det store persongalleri, men det hjælper at se første sæson af tvserien, inden man kaster sig ud i bøgerne 🙂

  2. Der sker bare så mange ting, man skal virkelig holde tungen lige i munden! Man bliver også lidt skræmt i starten, men det går jo over. Sjovt nok syntes jeg Daenerys var så kedelig! 😀 Haha. Tyrion er en sjov fyr 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen