Midnatskronen af Sarah J. Maas

Bogen er et anmeldereksemplar fra Tellerup. De følgen holdninger og tanker om bogen er mine egne.

 Serie: Throne of Glass #2  Forlag: Tellerup   Udgivet: 11-11-2017  Bog:Hardback. 536 sider

Celaena Sardothien, Adarlans farligste snigmorder, er blevet kongens forkæmper, og skal slå ihjel på hans forlangende. Udadtil følger hun kongens ordrer, men i det skjulte modarbejder hun ham. Det bliver dog stadig sværere at forsvare gerningerne over for vennerne, der intet kender til hendes private oprør.

Den for længst hedengangne dronning, Elena, sætter samtidig Celaena på en svær opgave, og Celaena må søge hjælp for at løse den. Da kongen giver hende ordre til at eliminere en lokal oprørsbevægelse, tager begivenhederne dog fart, og Celaena opdager at der står mere på spil end hun først troede.

_________________________

Det første bog i Throne of Glass serien var en af mine ynglings bøger fra siste år, der var masser af action, et spændende persongalleri og et univers fyldt med magi og myter. I andet bind i serien dykker vi ned i landets mystik, der sker flere og flere mystiske hændelser på slottet og der er et magtspil der er på spil og Celaena står midt i det hele og prøver på at finde ud af, hvem hun hun kan stole på og hvor længe kan hun modarbejde kongen før han opdager det.

Efter at jeg havde læst den første bog håbede jeg at vi vil få mere at vide om Celaenas fortid, hvilket vi gør, men forsæt i små bider, hvilket jeg godt kan lide for det skaber en hvis mystik om hvem hun er. I den første bog ser vi en hård og barsk side af Celaena, den ser vi stadig i Midnatskronen, men vi ser også en blød og svækket side af hende, og det gør vi som læser ser at der ikke kun er den her koldblodige person, men at der rent faktisk også er en sårbar, der er bange for at blive svigtet af de få personer hun stoler på. Største delen af historien bliver fortalt af Celaena, men ind i mellen får vi den også fortalt med Dorian og Chaol synsvinkler og det fungere rigtig godt. De to er virkelig spændenden (næsten lige så spændende som Celaena) og jeg er glad for at Sarah giver plads til dem, så det hele ikke kun handler om Ceelaena, men med den afslutning vi fik er jeg spændt på at se, hvor meget vi høre til dem i de næste bøger i serien.

Sarah slutter bogen af med en alt for spændende cliffhanger og jeg kan ikke vente med at få fat i den næste bog, så jeg kan læse hvad der kommer til at ske med Celaene, og hendes oprør mod kongen og hans magtspil i landet.

 Star free iconStar free iconStar free iconStar free iconStar free icon

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *