Kongens forkæmper af Sarah J. Maas

Bogen er et anmeldereksemplar fra Tellerup. De følgen holdninger og tanker om bogen er mine egne.

 Forfatter: Sarah J. Maas  Forlag: Tellerup   Udgivet: 11-11-2016  Bog: Indbundet. 558 sider

Celaena Sardothien, Adarlans farligste snigmorder, er blevet forrådt og afsoner nu i Endoviers saltminer. Da kronprinsen af Adarlan opfordrer hende til at stille op i konkurrencen om at blive kongens forkæmper, får hun en uventet chance for at genvinde sin frihed. For at vinde skal hun slå sine barske modstandere, der alle er mandlige lejesoldater og kriminelle, som bestemt ikke tøver med at bruge beskidte tricks. Celaena er dog ikke specielt bekymret, og hun nyder sin kamptræning og den flotte kronprins’ tilnærmelser, selvom han af og til er næsten lige så irriterende som hendes nye træningspartner, kaptajn Westfall.

Men dybt under slottet lurer en blodtørstig ondskab og snart må intrigerne vige for kampen om overlevelse.

_________________________

Da jeg så at Tellerup vil udgive Throne of glass blev jeg virklig glad, for jeg har hørt en masse om den, og den lød utrolig fed, så jeg havde længe gået og håbet på at et forlag vil oversætte serien. Sarah J. Maas serie er indtil videre en bog på 7 bøger og jeg må sige at vi fik en hæsblæsende start på serien! Som læser bliver du hivet ind i en ny og spændende verden, hvor der er masser af myter, magi, magskab og et barsk samfund, hvor man kæmper for overlevelse.

Celaena er en ret interessant hovedperson! Ved første øjekast lyder hun til at være en badass person. Men man finder hurtigt ud af at hun har flere lag i både hendes historie og personlighed. Da vi første gang møder Celaena  er hun svækket pga hendes år som slave i saltminerne. Men i takt med kamptræning og konkurrencen går i gang  får hun sin styrke tilbage og hun klare sig selvfølgelige  godt i  konkurrencen og da Prinsesse Nehemia ankommer til slottet, skulle man ikke tro at en snigmorder vil åbne op for en prinsesse, men det sker med Celaena, og det er virkelig fint, for på den måde ser vi også en blød og mere sårbar side af Celaena. Sidst men ikke mindst er der også Dorians og Chaol. De er vildt forskellige, både når det kommer til deres baggrundhistorie, og hvordan de har det med Celaena. Dorians  er prisen der får hvad han peger på. Så da Celaena kommer til slottet som snigmorder og  afviser hans charme bliver han fascineret af hende. Jeg brød mig ikke om ham. Han virkede for det meste som en forkælet unge der bare bruger Celaena, når han keder sig. Chaol kunne jeg til gengæld godt lide! Til at starte med kan han ikke modstå synet af Celaena. Men det ænder sig imens kamptræning og konkurrencen. Jeg er ret spændt på, hvad der kommer ske Dorians og Chaol, med  for vi er kun i den første bog, så der kan nå at ske mange ting endnu. Ud fra beskrivelsen af bogen var det ikke svært at gætte sig til at der vil komme et trekantsdrama, men heldigvis tager det ikke overhånd i forhold til fortællingen om konkurrencen og alt det andet der forgår på slottet og det er jeg rigtig glad for!

Det er første gang at jeg læste noget med Sarah men det bliver bestemt ikke den sidste bog, for jeg blev hurtigt grebet af fortællingen om Celaena. Midnatskronen der er den næste bog i serien udkommer her i November og jeg glæder mig læse den for at høre mere om Celaena kommende udforinger fra slottet og hendens fortid som snigmorder.

 Star free iconStar free iconStar free iconStar free iconStar free icon

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *