Kongernes kamp af George R. R. Martin

Anmeldes til bøgerLæs først amendelsen af bog #1 

Beskrivelse:  “Kongernes kamp” er andet bind af George R.R. Martins storslåede romancyklus, som indledtes med  “Kampen om tronen”. Serien, som indtil videre består af fem bind, er et ægte mesterværk inden for store eventyrlige romaner og samler det bedste, genren kan tilbyde: mysterier, intriger, magi, romancer og eventyr.

To store ledere – lord Eddard Stark og Robert Baratheon – er blevet ofre for kongeligt forræderi. Vesterøernes Syv Kongedømmer hærges af borgerkrig. Der hersker kaos fra Dragenstens gamle citadel til Vinterborgs frygtindgydende kyster. Fire konger kæmper om at få kontrol over et splittet land og De Syv Kongedømmers Jerntrone, og de vil gennemføre deres krav med storm, oprør og krig.

Brødre konspirerer mod brødre, og de døde går igen om natten. En prinsesse forklæder sig som en forældreløs dreng; en ridder i sindet tilbereder en gift til en forræderisk troldkvinde; og vilde mænd kommer ned fra Månebjergene for at hærge landet. På en baggrund af blodskam og brodermord, alkymi og mord vil sejren måske tilfalde de mænd og kvinder, som er i besiddelse af det koldeste stål . og de koldeste hjerter. For når konger kæmper, skælver landet.  

Goodreads | Forfatter Forlaget | Bogpriser | Amazon

Efter at jeg var blevet, så vild med den første bog. Glædet jeg mig til at komme i gang med den her bog. Detsvære skuffede den mig på mange måder. Bogen er stadig fantastisk med sit univers, og alle sine fortællingere, Men jeg synes bare ikke at der sker så meget i den. Det er som om at George har tænkt i små baner, for at det skal bygges op til noget støre i de næste bøger i serien. Hvilket jeg faktisk synes er ret typisk i bog nr 2 i en serie af flere bøger. Hvilket er lidt trist.

Jeg har stadig mine ynglings personer fra den første bog. Dog bliver jeg mere og mere træt af DaenerysTheon, har jeg det også svært ved som person. Jeg synes at han er kedelig, og det vil ikke gøre mig noget, hvis vi hørte mindre til ham i de næste bøger. Til gengæld gad jeg godt at høre, hvad Cerseis, hoved, og hvorfor hun gør som hun gør. Jeg synes at hun er en meget mere interessant person end TheonArya, Jon og Tyrion er stadig mine ynglings personer i bogen. Jeg er stadig glad for at jeg fik set sæson 1 og 2 inden jeg begyndte at læse dem. For jeg synes at det er nemmere at få et ansigt på alle de personer der er i bogen. Til tider synes jeg faktisk at der er for mange.

Når jeg skal i gang med den næste bog. Så har jeg overvejet at læse den, i stedet for at høre dem på lydbog. Jeg tror at jeg vil få mig et bedre overblik, over personerne og stederne, hvis jeg selv kan læse dem. Jeg er sikker på at bog nr 3 bliver spændende. Men jeg håber at der kommer til, at ske mere i den, end der gjorde i den her bog, for ellers bliver den kedelig. Hvilket jeg ikke håber på at den gør. 

Kongernes kampEn sang om is og ild serien:

  • Kampen om tronen
  • Kongernes kamp
  • En storm af sværd
  • Kragernes rige

A Game of Thrones A Clash of Kings A Storm of Swords A Feast for Crows A Dance With Dragons

 photo Untitled-1-1_zpsd5a181ed.jpg

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *