Laya af Jon Brændsgaard Toft

Originaltitel: Laya. Forfatter: Jon Brændsgaard Toft Seire
Forlag
: Mellemgaard. Sider: 241. Udgivet: 28-11-2011 Målgruppe: 10-14 år.

1

En god idé 
Jeg elsker bøger med magi og fantasi, og da et af mine mål er at læse noget mere af de danske forfattere, sagde jeg med det samme ja til at læse Laya, da jeg synes at den lød som en spændende bog. Detsvære fange den mig ikke, og jeg synes at bogen var tung. Det var først da Laya kom i menneskeverden at bogen begyndte fanget mig, og efter det gik det bare stærkt med at læse den.

Laya
Er en skøn hovdeperson, og hun er en nem en at holde af. Hun er ikke bange, selv om hun ikke har haft det alt for nemt, der hvor hun kommer fra, og hun er frisk på at hjælp andre der er i nød, detvære synes jeg ikke at man rigtig kommer ind under hunden på hende da bogen er fortalt med 3 persons fortæller, (tror jeg at det hedder?) og der må jeg indrømme at jeg personligt mere er til bøger med jeg fortælller. En anden ting der er er ret fed er at da, Laya kommer til Glasgow, skal hun først til at lære om en del ting, og det er en ret fed idé. Jeg tror at jeg vil synes at det var underligt, hvis hun kunne det hele fra start af.

Benjamin og katten Fritz, er to personer som jeg også er helt vild med på hver deres måde. Fritz er en ret sjov kat, og der er flere gange, hvor han får mig til at smile, det samme gjorde histoerien om Fritz og Layas møde, som vi får senere hen i bogen.

Laya af Jon Brændsgaard Toft ISBN 9788792801357Cover kommentar
Det er et rigtig fint cover. Jeg elsker de farver der er brugt. I dag er der mange bøger der holder sig til en farve, eller har en stort eller grå baggrund, med en eller anden fokus farve, som rød eller blå, så der for er det skønt, at der er brugt så mange farver uden det er blevet for overdrevet.

Jeg kan godt lide at Laya, står med ryggen til, så man selv har en mulighed for at danne et ansigt at hende. Coveret beskriver ret godt, hvad bogen inholder. Så uden at vide det tror jeg at der er brugt en del tid på at tænke over hvordan det her cover skulle se ud.

Alt i alt
Synes jeg at det er en rigtig fin bog. Jeg kan godt lide idéen med bogen, og jeg tror også at en person i målaldergruppen, vil finde bogen sjovere. Lige i de første sider, troede jeg at det var alle personer i Layas verden, der have et dyr med sig, så der synes jeg at bogen minde lidt om bogen Det gylden kompas. Slutningen blev jeg lidt forviert over, må jeg ærligt indrømme. Jeg synes at det hele lige pludselig gik vildt stærkt, hvilket er lidt mærkeligt, når der er andre steder i bogen, hvor den er så deltajeret beskrevet som den er. Men Læs den, hvis du er til en god og hurtig fantasy.

Bogpriser |Amazon | Mellemgaard | Goodreads | Jon Brændsgaard Toft | Ereolen
Bogen er et anmeldereksemplar fra Jon Brændsgaard Toft, men holdningerne er mine egne

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *