Limbo af Kevin Japsen

Original titel: Limbo. 
Serie
:  
Forlag
: Forlaget Facet. 
Indbinding
: Hæftet. 136 sider. 

Udgivet
: 16/03 2016. 

Genre
: Fantasy.

Forlaget skriver: Elias er på vej mod bunden. På vej mod bunden af sig selv, sin selvtillid, sit humør, af troen på fremtiden og af hierarkiet i den nye klasse, han er startet i. En færdselsulykke, der kostede faren livet, har påvirket Elias på mange planer, og der er ingen hjælp at hente. Heller ikke hos moren, der drukner sine sorger og sin tid til Elias i sovemedicin.

Elias er alene og ensom – indtil han en dag møder Sia. De har mange ting til fælles, men deler en dyster skæbne, der leder Elias ind i en anden verden, hvor der for alvor må kæmpes, for at holde sig i live. En verden, ingen før har set.

Forlaget ● Forfatteren ● Goodreads ● Bogpriser

Jeg har fået tilsendt bogen, som et anmeldereksemplar fra Forlaget Facet.
De følgende udtryk er helt og holdent mine egne.


Elias har det ikke nemt. Han bliver mobbet, og har ingen venner. Hans far er død og hans mor er langt væk pga sorg over faren og Elias i sovemedicin. Men en ulykke kommer sjældent alene og Elias bliver indlagt på hospitalet, hvor han møder pigen Sia.

Det er hårdt at læse om Elias og hans skæbne. Han kæmper sin kamp i den virkelig verden. Og ikke nok med det skal befinder han sig også i den parallel verden, hvor han skal kæmpe en anden kamp, som er lige så vigtig som i den virkelig verden. Men kan han klare det, og kan han redde sig selv og Sia. 

Jeg synes at der er nogle rigtig gode og vigtige emner i bogen, som kræft og ensomhed. og det var interessant at se, hvordan forfatteren havde flettet dem ind i historien. Hvis man er 12-16 år vil man sikkert synes, at det er dejligt med en kort bog. Men personligt savnede jeg at den var mere dybdegående og flere detaljer om bipersonerne og den parallel verden. Derudover synes ikke at læsningen flød, da jeg have en del problemer med nogle ordvalg og sætninger i sproget. Når det er sagt, så synes jeg at det var en fin ungdomsbog, og jeg er sikker på at man vil have glæde af den i folkeskolen, eller folk der gerne vil have en fin læse oplevelse uden man skal læse en murstensroman på flere sider. 

Har du læst bogen? Hvordan var din læseopleve med den?

stjerner

 photo Untitled-1-1_zpsd5a181ed.jpg

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *