Monstre (Død verden #1) af Louise Haiberg

Bogen er et anmeldereksemplar fra Tellerup. De følgen holdninger og tanker om bogen er mine egne.

 Serie: Død verden #1  Forlag: Tellerup   Udgivet: 11-11-2017  Bog: Indbundet. 255 sider

Mit navn er Nera. Dette er mit liv, min virkelighed. Den nye verden. Jeg begyndte at skrive dagbog for ikke at glemme dem vi mister. Fordi jeg ikke længere kan holde ud at glemme dem. Den indeholder min historie. Mine minder og beskrivelser. Jeg skriver den til fremtidige generationer.

Nera lever og overlever i en verden hvor døden venter om hvert hjørne. Zombier lagde den gamle verden i graven, og livet handler nu om ren overlevelse. Intet sted er trygt, og alt virker tabt da menneskehedens redning dukker op fra en uventet side.Men alt har en pris, og er det virkelig det værd? Hvor langt vil man gå for at holde sig i live?

_________________________

Monstre er den første del af  Død verden serien af  Louise Haiberg. Serien består af 3 bøger og  de alle sammen udkomt her i November. Det er mega fedt, at de er udkommet på en gang, for så skal man ikke gå i flere måneder og vente på bøgerne. Sproget er let – men barks, hvilket jeg også havde forventet i en verden med død og ødelæggelse, og jeg elsker at Louise ikke pakker noget ind i vat i forhold til beskrivelserne og ordvalget. for det passer til Neras nervepirrende historie, hvor hverdag er en kamp om overlevelse.

Jeg faldt ret hurtigt for Nera. Hun er typen der reagere og tage beslutninger når det er livs nødvendig i fx en kamp med zombierne, hun stiller spørgsmål og så hun er på vagt over for omverden, også selv om dem omkring hende lover guld og grønne skove. Udadtil virker hun hård men takket været hendes dagbog ser vi en mere blød og følsom side af hende, og det kan jeg rigtig godt lide, for det gør hende mere menneskelig. Når Nera har tid skriver hun i sin dogbog, så der er del dagbog sider i bogen. Normalt er jeg ikke til bøger med Dagbogs fortællinger, men jeg synes at det fungere virkelig godt til Neras fortælling, (jeg nød at læse dogbogs siderne lige så meget, som de normale sider) og jeg kan utrolig godt lide at det ligner en rigtig dagbog, med håndskrevet skrift og små tegninger m. m på siderne. Det er så kreativt tænkt og det er virkelig gennemført!

Jeg har ikke læst mange bøger med zombier, men hele historien omkring dem var overbevisende og skærmende. Som om det ikke er nok så er de ikke de eneste væsner der lever i Neras verden. De andre kommer ret pludseligt og vil rede Nera og hendes gruppe fra zombierne. Men kan hun stole på dem og hvad vil de enlig med menneskearten. Bogen sluttede virklig spændende og jeg er glad for at jeg har 2’erne, så jeg kan læse videre på historien om Nera!

 Star free iconStar free iconStar free iconStar free iconStar free icon

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *