Oprørerne af Julie Kagawa

Originaltite: Rogue  Forfatter: Julie Kagawa   Forlag: HarperCollins Nordic  Udgivelsesår: 2016  Bog: Hæfte. 396 sider

Ember Hill har forladt drageorganisationen Talon og har sluttet sig til oprørslederen Cobalt og hans folk. Men Ember kan ikke glemme Garret Xavier Sebastian, dragedræberen fra Sankt Georg ordenen, som svigtede sin mission – at udrydde hele Embers slægt, da han reddede hende fra en af Talons snigmordere og dermed underskrev sin egen dødsdom.

Fast besluttet på at redde Garret fra at blive henrettet, forsøger Ember at overbevise Cobalt om, at han skal hjælpe hende med at bryde ind i Sankt Georg ordenens hovedkvarter. De har flere snigmordere efter sig, og da de opdager, at Embers bror er en af dem, indser de, at de kan bruge Garret til deres egen fordel, for han kan bidrage med et helt nyt perspektiv i krigen mellem Talon og Sankt Georg-ordenen.

Men en ny sammensværgelse har set dagens lys, og hemmelighederne som begge sider skjuler er både chokerende og livsfarlige. Ember bliver nødt til at beslutte sig. Vil hun trække sig tilbage og vente til det rette øjeblik til at slå tilbage, eller skal hun starte en krig?

_________________________

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget

 Star free iconStar free iconStar free iconStar free iconStar free icon

Dragerne og Julie Kagawa (som jeg var så heldig at møde i sidste år) tog mig med storm og efter den hæstblæsende afslutning vi havde i Dragerne var jeg virkelig spændt på at læse Oprørerne. Oprørerne starter få dage efter dragernes afslutning. Ember, Cobalt, Garrett gør oprør mod Talon og Sankt Georg-ordenen. Der er fart over feltet og det er virkelig navepierne at følge deres kamp imod orgienationerne.

I dragerne var der lagt vægt på Ember og Gerrets fortælling. Vi mødt også Cobalt/Riley, men der er han mere den her mystiske fyr, som man ikke rigtig ved noget om. I Oprørerne får meget mere af Cobalt/Riley historie og den er virkelig spændende. Jeg synes også at Gerrets og hans fortælling er rigtig interessant, samt personlighed, så jeg kan godt forså at Ember har svært ved at vælge imellem de to fyr, for de er virkelig skønne på hver deres måde. Så er der også Dante, vi høre stadig små bider af hvad han laver. Og selvom han ikke er min ynglings person, så er jeg glad for at vi stadig får hans synsvinkel og tanker om Ember og ikke mindst Talon. Mit problem i den her bog var Ember. I Den første bog var jeg helt vild med hendes frygtløs og ustyrlig personlighed. Det gav mening i forhold til oprøret imod Talon, men i oprørene er hun utrolig dum ting pga hendes rastløshed og det  gør at hun sætter sit eget og andres livs i fare. Ember irriterede mig grænseløst i den her bog, og der var flere gange, hvor jeg sad og krummet tær over hende. Og selv om jeg er vild med Gerret og Riley, så blev jeg også irriteret på dem, fordi de bare så passivt i stedet for at prøvet at stoppe hende.

Julie formår endnu en gang at fange sine læsere opmærsomhed. Hun skriver let og medrivende og hun sørge for at give os de detaljer vi har brug for i fortællingen, uden det, hverken bliver for meget eller for kedeligt. Der er en masse action og kamp scener i bogen, så siderne flyver afsted, fordi man er så ivrige efter at læse mere. Jeg er helt vild med oprørende, og jeg vil ønske at jeg kunne give bogen 5 stjerner, men jeg kan ikke gøre det pga Ember og hendes trang til at bryde reglerne. Men når det er sagt, så skal jeg helt sikkert læse resten af serien, da jeg gerne vil vide hvad der kommer til at ske med Ember, Cobalt, Garrett og ikke mindst Dante.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *