Oscar 2018.

Første gang jeg så Oscar var i 2014, hvor Ellen DeGeneres var vært og havde puttet så meget underholdning til showet, at vi ikke skulle være bange for at falde i søvn i løbet af aften. Jeg blev helt vild med det, og siden da har min veninde og jeg gjort det til en tradition. Jeg så det her indlæg hos Jeanette og synes det var ret hyggeligt, og jeg har fået lov til at snuppe idéen.

1) Det er 90. gang der afholdes The Oscar’s. Det er Jimmi Kimmel der er årets vært og det er hans 2 gang. Showet vil blive sendt live i 225 forskellige lande og Man forventer at årets show, vil vare 229 minutter.

2) I år Filmen *The Shape of Water* nomineret flest gange i år, med 13 nomineringer. Blandet normineringerne er Dan Laustsen (dansk) er nomineret i: Bedste Fotografering. Vi dansker fik ingen nomineringer i Bedste ikke-engelsksproged film, men der er dansker med på listen, for udover Dan Laustsen, er der også *Last Men In Aleppo* (Søren Steen Jespersen) der er nomineret i Bedste Dokumentar Film og Claes Bang der spiller med i The Square, der er den Svenske film i Bedste ikke-engelsksproged film.

3) Det er dyrt at lave Oscar showet. Selve showet koster 44 Millioner Dollars at afholde Oscars i år. (Ca 268 Millioner DK) og Statuettens Værdig er pt ca. 900$ (Ca. 5,500 DK). Der bliver drukket og spist godt og hvert år uddeles der ekstravagant goodiebags til gæsterne og de goodiebag har en værdi af 260.000 dollars (knap 2 millioner kroner)! I sidste års goodiebag var der blandt andet: En uges ophold i ”Golden Door Spa Retreat” i Californien, En 6-døgns ferie til Hawaii (værdi ca. 97.000 kr.). En 3-døgns ferie til Como-søen (værdi ca. 176.000 kr), 10 års forburg på Oxygenetix make-up (værdi ca. 380.000 kr.) og 10 sessioner med kendis-træneren Alexis Seletzky (værdi: ca. 12000 kr.)

4) En oscar vinder har 45 sekunder har til at sige tak, når de har modtaget deres Oscar. Overholder vinderne ikke tiden, så begynder orkesteret at midt i talestrømmen. Den længestes er på over 5 min og den koste er bare et enkelt tak.

5)  De første år var helt anderledes end vi kender til dem i dag. Det første Oscar-uddeling (1929). Blev holdt på Hollywood Roosevelt Hotel. Det varede i 15 minutter Der og det blev nemlig uddelt 12 priser. Showet blev ikke sendt live, og vinderne var allerede annonceret tre måneder før ceremonien.

Personlige Oscar Facts:

  1. Første gang jeg så Oscar showet var i 2014. Der så min veninde og jeg det i biografen. Vi kom ud af biografen om morgen, og jeg var så vild at tage i skole lige efter showet og var først hjemme kl 17. Inden Oscar showet havde min veninde og jeg spist middag inde showet i København. Så jeg havde ikke fået noget søvn siden søndag formiddag. Det var sindssygt, og jeg gør det aldrig igen! Nogle fra skolen sagde dagen efter at jeg havde sovet i timen, men jeg kan ikke huske at jeg var faldet i søvn og mener jeg har været vågen hele tiden 😛
  2. Alle gangene på nær forrige år har min veninde og jeg set det i Nordisk Film Biografer Dagmar – I København. Det er så hyggeligt, og der er altid sådan et fantastisk program for hele aften. Vi vidste at vi skal sidde der i mange timer, så vi havde taget noget behalgt, men lidt fint tøj på. Mange af de andre gæster var inten helt dresset op med kjoler og spils, imens andre nærmest kom med nattøj og dyner. Det var virkelig sjovt at se, hvad de andre havde på og ikke mindst med. Normalt må man jo hverken tage mad, drikkelse eller skrive på telefon i biografen, men til Oscar showet må man det gerne, og vi havde altid en stor taske med, der var fyldt med snacks, mad, drikkelse og tæpper. Sidste år (og i år) så vi det hjemme, og selv om det også er hyggeligt, så er det også noget helt særligt at set det i biografen, og sidste år savnede jeg den stemning der var der. Hvis i vil læse om vores første Orscar aften kan i gøre det her, og hvis i vil se biografens program kan i se det her.
  3. Min favorit vært vil altid være Ellen DeGeneres. Hun gjorde det fantastisk fra start til slut og det var så sjovt at se hende og grine af hendes joks sammen med alle de andre i salen. Hun var blandet med til at gøre at jeg blev vil med Oscar showet og jeg vil aldrig glemme hende som vært til det. Den dag i dag, kan jeg stadig grine af hendes geniale åbning scene. Den værste jeg har set er Neil Patrick Harris. Det var ikke fordi han ikke var god. Han var bare ikke Ellen også tror jeg at jeg havde for høje forventer til ham og showet efter det forrige show.
  4. I år har jeg kun set The Shape of Water og Wonder af de nominerede film. Jeg vil gerne havde set flere, men dem må jeg se i løbet af foråret. Jeg synes at The Shape of Water er en rigtig smuk film, og på en måde kan jeg godt forstå at den har fået så mange nomineringer, men jeg synes også at det er vildt, hvis de får dem alle sammen. Jeg håber det på en måde ikke, for det bliver så kedeligt, når det er de samme der går op til takke talerne, dog håber jeg at Dan Laustsen og Octavia Spencer  vinder deres.
  5. Lige så meget som jeg elsker at se selve showet, så elsker jeg også at se, når de ankommer på den røde løber, og jeg er lidt spændt på at se, hvordan de ser ud i år, i forhold til de andre år. Til Golden Globe uddeling var der en masse skuespillere der havde taget stort på for at vise deres støtte til  til #metoo-bevægelsen og det bliver spændende at se om de har valgt at gøre det igen eller de kommer op i deres smukke farverige kjoler. Nu må vi se, jeg og min veninde sidder ihvertfald klar til det.

Skal i se Oscar showet i år, og hvem tror i der løber af med flest nomineringer? Du kan se hvem der er nomineret til hvad her

Comments

  1. Svar

    Hyggeligt at du blev inspireret til at skrive et indlæg… Glæder mig til at du skal være min aller bedste oscar snap buddy.. 😀

    Knus <3

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *