Over stregen af Jennifer Echols

Original titel: Going too far. 
Serie
Forlag: Forlag Brændpunkt. 
Indbinding: Hardback. 180 sider.
Udgivet: 02-01-2016. 
Genre: Socialrealisme.

Forlaget skriverDet eneste 17-årige Meg ønsker sig er at komme væk … Væk fra den lille soveby og væk fra forældrenes kvælende hverdag. For at slå ventetiden ihjel indtil hun kan begynde på universitetet, lever hun det vilde natteliv.

Men en sen aften går det galt. En druktur udvikler sig til en farlig leg på en jernbanebro, og hun ender med at blive anholdt. Meg står nu med valget mellem en fængselsdom, der vil ødelægge alle hendes fremtidsplaner, eller et tvivlsomt alternativ der måske kan redde hende.

Forlaget ● Forfatteren ● Goodreads ● Bogpriser

Jeg har fået tilsendt bogen, som et anmeldereksemplar fra Forlaget Tellerup.
De følgende udtryk er helt og holdent mine egne.

Det blå hår, på forsiden var det der først fangede min opmærksomhed. Og ud fra bagsiden lød det til at være en fin ungdoms bog. Men udover det havde jeg ikke de store forventinger til bogen. Men jeg blev positivt overrasket, for bogen er dybere end man lige går, og tror, og da jeg var færdig med bogen, var jeg glad for at jeg havde læst den.

I starten var jeg ved at flå hovedet af Meg. Hun var træls og utrolig overfladisk at høre på. Men hun bliver heldigvis beder med tiden, for man , for man kommer ind under huden på hende, og der kommer vi til at se en dybere og sårbar sider af hende. John er en fin kraktere, til at starte med virker det som om at han og Meg ikke har noget til fælles, men jo længere vi kommer ind i historien, jo mere viser sig at de har flere ting, til fælles, og det er interessant at følge dem. Og ikke mindst den udvikling der er mellem dem. Der er sikkert nogle synes, at det er træls at det går så langsomt med dem, men jeg synes at det er rart, for på den måde virker det naturligt.

Alt i alt var det en fin og interessant læse oplevelse. Det er en sød historie, om to unge personer, der begge har oplevet forskellige ting fra fortiden, men som kæmper for at komme videre i livet. Jennifers sprog er ikke et sprogligt mesterværk, men det passer til bogens målgruppe. Jeg synes at hun har formået, at skrive en rigtig fin ungdomsbog, og jeg er spændt på at læse hendes næste bøger, for at se, hvordan de er i forhold til Over stregen.

Har du læst bogen? Hvordan var din læseopleve med den?

stjerner

 

 photo Untitled-1-1_zpsd5a181ed.jpg

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *