På kant med livet af Jennifer Niven

Bogen er et anmeldereksemplar fra Alvilda. De følgen holdninger og tanker om bogen er mine egne.

Serie:  Forfatter: Jennifer Niven  Forlag: Alvilda Udgivet: 03-11-2016  Bog: Paperback. 420 sider

Da Libby og Jack møder hinanden kommer det til at forandre alting.

Libby har været kendt som en af de mest overvægtige teenagere i USA, og selvom hun har tabt sig og er klar til livet, så står de mange kilo stadig i vejen for både drømme og selvtillid. Samtidig er der Jack. Udadtil er alt i orden, men han har en hemmelighed der overskygger alt. Da de to mødes ved skolepsykologen bliver det en helt ny start for dem begge to.

“På kant med livet” af Jennifer Niven er en skøn kærlighedshistorie om at finde sig selv ved at finde  hinanden.

_________________________

I 2015 udgav Alvildac Som stjerner på himlen, var det deres første bog med Jennifer Niven og der hørte jeg en masse rosende ord og omtale om bogen, men jeg fik aldrig læst den. Så da jeg fik På kant med livet, tænkte jeg at nu skulle det være nu, at jeg vil skifte bekendtskab med Jennifer’s bøger. Så jeg var ret spændt da jeg gik gang med at læse På kant med livet.

Jennifer deler kapitlerne imellem Libby og Jack, hvilket jeg er glad for, for på den måde lære vi dem begge to at kende. Libby var virkelig fascinerende at læse om. Der er ingen tvivl om at hun har det hårdt, men hun er stærk livsglad og modig personlighed. Hun kæmper på det (og dem) hun tror på og hun finder hun ikke i noget pis for dem, der tror at hun er et nemt mobber offer. Så er der Jack. Til at starte virke med virkede han til at være den her lidt arrogant fyr der har styr på livet. Men det viser sig at han er langt mere usikker og sårbare, for Jack kan ikke genkende ansigter på folk. Det gør at han kun kan huske folk ved hjælp af ting, som han kan genkende på dem, som deres hår eller, hvis de går fx med billeder, Det var interessant at læse om hvordan han klare hverdagen og ikke mindst de udfordinger han fik pga det. Det første mødet imellem Libby og Jack går det ikke særlig godt, og de tror ikke at de har særlig meget tilfælles. Men de bliver tvunget til at snakke sammen og for hver dag der går kommer de tættere og tættere på hinanden. Det var fantastisk at læse om Libby og Jack. Jeg elsker deres personligheder, og deres udvikling i forhold til dem selv og ikke mindst deres følelser for hinanden.

På kanten med livet var som sagt min føste bog med Jennifer, men det bliver bestemt ikke min sidste, for hold nu op hvor skriver Jennifer godt! Jennifer´s sprog fanger en med det samme og hun beskriver tingene på en helt særlig måde, der gør at man tydeligt kan se scenerne for sig imens man læser bogen. Da jeg læste historien om Lilly og Jack var det som jeg kørte i en vild rutchebane tur, for der var op til flere gange, hvor de fik mig til at grine og græde, da deres historie er utrolige rørende men de er også ret sjove. Der sker en masse ting i deres liv, så det var utroligt rart at deres forhold blev bygget op på en naturlig måde, uden der skal ske alt muligt drama omkring det. Hvis du er til historier som en Flænge i himlen eller Mig før dig, så vil jeg varmt anbefale På kant med livet!

Star free iconStar free iconStar free iconStar free iconStar free icon

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *