Postkort fra Irland #5 De sidste dage i Irland.

Onsdag og torsdag var de to sidste dage i Irland, og dem brugte vi i Dublin. Torsdag var vores sidst dag. Vi skulle flyve om aften, men vi skulle allerede tjek ud kl 10. Så vi havde en del tid timer i byen. Hvilket var rigtig fedt. For det gjorde at vi havde tid til at se de sidste ting vi gerne vil se, og shoppe de sidste gaver inden vi skulle hjem. Den første dag i Dublin, havde vi bare kigget os rundt omkring, og kigget på butikker. Onsdag og torsdag, brugte vi tiden på at se kulturelle ting. Dublin er en by med mange seværdigheder og mange af dem har gratis indgang, hvilket er utrolig fedt, for sådan nogle som os der gerne vil se det.

Om onsdagen fik vi set National Gallery of Ireland og Trinity college samt The long room, der ligger på Trinity College. The Long room koster penge (du får rabat som studerende), men det er det værd, for det er et utroligt smukt sted med alle de gamle bøger. Om aften spiste vi på Brazen Head, der er Dublins ældste pub. Det var et rigtig godt sted, med deres hyggelig stemning, og lækre mad.

fotorcreated9 dsc_0176-kopi dsc_0181-kopi

9

dsc_0183-kopifotorcreated7dsc_0203-kopifotorcreated8dsc_0247-kopi

Da vi havde tjekket ud om torsdagen, startet vi med at spise morgenmad på Queen Of Tarts. Som er en super hyggelig café, Der fra gik vi over til Dublin Castle da vi skulle se Chester beatty library. Som er endnu et sted med smukke gamle bøger m.m. Der fra gik vi rundt i Temple bar området, hvor vi blandet andet så et lille galleri, der havde en smuk foto udstilling, samt spiste en frokost inden vi tog ud til lufthaven, hvor vi slappede af inden vi skulle hjem. Det tager omkring 3 timer at flyve fra Irland til København. Så vi var først hjemme ved 22 tiden. Heldigvis stod min morfar og onkel og tog imod os og kørte os hjem til min mor. Mor skulle op på arbejde dagen efter, så tog bare hjem og i seng.

dsc_0240-kopi

dsc_0212-kopi dsc_0213-kopi dsc_0214-kopi dsc_0219-kopi dsc_0222-kopi dsc_0218-kopi dsc_0224-kopi dsc_0238-kopi dsc_0233-kopi dsc_0250-kopi

Dublin er en af de bedste storbyer jeg har været i. Der er noget for alle en hver, folk er rigtig venlige, og man kan se rigtig mange ting, fordi der tit er gratis adgang. I en hver storby skal der være shopping muligheder, og det er der også i Dublin. Der er alt fra gå gader der minder om strøget til gader med butikker, hvor der er fokus på Irlands egne specialiteter. Der var fx rigtig mange butikker med masser af uld ting m.m. Hvor man kunne nemt købe sig fattig, med alle deres lækre ting. Pubberne i byen er lidt spøjse, men de har sin egen charme. Rigtig mange af dem har åben de fleste timer i døgnet, for om dagen kan man få et solid måltid mad eller en kop te, og om aften er der gang i den med live musik, imens folk nyder en øl. Dublin er rigtig nem at komme rundt i. Vi lå så tæt på det hele, så vi gik hen til seværdighederne, men hvis man ikke vil gå, så kan man nemt og hurtigt tag bussen, sporvognen, eller toget ud til de mindre byer omkring byen.

Hvis man bor i byen, men man gerne vil se noget af Irlands smukke natur. (hvilket jeg varmt vil anbefale) Så er det også utroligt nemt. Man kan som sagt tag toget ud til byerne omkring Dublin. Men der er også forskellige hel dags ture, som dem min mor og jeg var på da vi var ude og se Cliff of moher. Irland er et fantastisk sted, og jeg skal helt sikkert tilbage til landet, og jeg kan kun anbefale at man selv får oplevet landet.

 photo Untitled-1-1_zpsd5a181ed.jpg

Følg bloggen på: Bloglovin | Facebook | Twitter | Instagam | Goodreads

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *