Ravnenes hvisken af Malene Sølvsten

Serie: Ravnenes hvisken #1  Forfatter: Malene Sølvsten  Forlag: Carlsen Udgivet: 01-06-2016  Bog: Indbundet. 706 sider

Nordisk fantasy noir, hvor en række bestialske mord viser sig at hænge sammen med en urgammel profeti om verdens undergang.

17-årige Anne kan se hændelser i fortiden, og en nat genoplever hun et uhyggeligt gammelt mord. En rødhåret pige bliver myrdet og får skåret et runetegn i ryggen. Men kort efter begynder rødhårede piger at blive dræbt på egnen, og tegnet er på dem alle. Pludselig er den lille by fuld af fremmede. De har mystiske kræfter, og de kredser om Anne, som ikke er vant til at have folk tæt på. Den asatroende Luna, den gudesmukke Mathias og den mystiske Varnar ønsker alle at hjælpe hende. Men er de venner eller fjender? Kan hun stole på sine følelser efter et helt liv alene?

En vil hun forelske sig i. En vil blive hendes bedste ven. En vil redde hendes liv. Og en vil slå hende ihjel.

Første bind i en trilogi. Andet bind udkommer i 2017, og tredje bind i 2018.

_________________________

Da jeg skulle i gang med bogen var jeg virkelig spændt på, hvordan den vil være, for bogen har fået en masse omtale lige op til sin udgivelse dato og den blev hurtig populær blandt dem der havde læst den. Hvilket jeg godt kan forstå, nu hvor jeg selv har læst den, for Malene formå at blande krimi og fantasy genren og give os en sindsyng medreivenne fortælling.

Anna har haft en brask barndom med børnehjem og en masse kontrol fra kommuens side af i hele sit liv, så hun er gået hen og blevet en outsider og er vandt til at undgå folk, da de ofte ikke bryder sig om hende, så det er ikke et særligt godt første håndsindtryk men får af hende. Men jo mere man høre om hendes historie jo mere kom jeg til at holde af hende. Anne er virkelig sej for Anne kæmper for det hun tror på, der udover er Der er ingen der skal bestemme over hende eller få hendes respekt med minder de gør sig fortjent til den, og de folk hun holder af betyder utrolig meget for hende, så vil gå langt for at beskytte dem. Anne får to vennerne Luna og Mathias. De er virkelig skønne og de vil gøre alt for at hjælpe Anne. Der udover er der også Varnar og Elias. To meget forskelige og mystiske fyre, der har hver deres planer med hende. Alle påstår at de vil være Annes ven. Men kan hun stole på dem og det de siger? For hvem er hendes venner og hvem vil slå hende ihjel? 

Der sker en hel del fra den første side af, så det gælder om at være fokuseret og holde tungen lige i munden når man læser den, men Malene fortæller bogen med let og fange sprog, og det er virkelig rart når der sker så meget i handlingen. Hvis du endnu ikke har haft fornøjelsen af at læse Ravnenes hvisken, så synes jeg at du skal gøre det, for det er en fantstisk bog! Dog vil jeg råde dig til at have tid, når du vil læse den, for Marlene slutter nærmest hvert kapitel af med navepierne cliffhanger afslutninger, og proppet en masse plot twist, der gør at man lige må have et kapitel mere, for at finde ud af hvad der sker.

 Star free iconStar free iconStar free iconStar free iconStar free icon

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *