IZOLA – Rejsen til Falkien af Christina Bonde

Bogen er et anmeldereksemplar fra Tellerup.

Titel: Rejsen til Falkien  Serie: Izola #1 ● Forfatter: Christina Bonde ● Forlag: Tellerup ● Udgivet: 22-06-2018 ● Indbinding: 377 (Hardback) ● Genre: Fantasy

Izola er 19 år og vokset op med sin mors fortælling af et ganske specielt eventyr. Da moren pludselig dør, får Izola overdraget en mystisk kasse. Men kassen er langt fra det eneste som moren har holdt skjult. Inden længe befinder Izola sig i en ekstrem og farlig verden hvor hun må kæmpe for at overleve og samtidig opklare morens rolle der viser sig at være skæbnesvanger for Izolas fremtid.

Er eventyret sandt? Og hvad er betydningen af den magtfulde evne som ligger i Izolas sind?

Rejsen til Falkien er første bind i fantasyserien IZOLA – en trilogi om styrke, overlevelse og kærlighed.

_________________________

Christina Bonde er blevet en af mine ynglings forfattere, når det kommer til dansk litteratur. Så jeg var virkelig spændt, da jeg så de første nyheder, om at hun arbejde på en ny fantasy serie. Da jeg så bogen blev virkelig imponeret over den, for den er så smuk! Omsalget er utrolig flot med sit motiv og de kolde farver, og når man åbner bogen, ser man det fineste kort af Falkien, og ved hvert kapitlet er der nogle smukke snefnug på siderne. Jeg blev med det samme fascinere af den, og jeg var virkelig spændt på at lære Izola kende, og læse om hendes rejse til Falkien.

Der er ikke særlig mange personer i persongalleriet, men jeg har ikke noget imod det (det kan også blive for meget, når man skal huske alt for mange ligegyldige personer) og jeg synes at det er nogle spændende personer vi møder, og jeg kan lide de fleste af dem. Izola blev jeg virkelig vild med, til at starte med, synes eg at hun virkede lidt skrøbelig og kedelig, men da hun kom til Falkien, måtte hun tænke på sin overelves, og det var virkelig nervepirrende at følge hende, og lære om Falkien univers igennem hende. Jeg elsker hendes kampgejst, og at hun er så nysgerrige omkring alt, hvad der forgår omkring hende. Der er ingen der skal bestemme over hende og hun er ikke bange for at stille spørgsmål om den verden og samfund hun er havnet i. I Falkien møder Izola blandt andet Taito, Gaia, Jorian og Tjalfe. Taito, Gaia,  og Tjalfe kunne jeg lide med det samme. Jeg synes også godt om Jorian, men jeg synes også at det var et eller andet mystisk ved Jorian, og hans historie. Izola møder også de kongelige, og det var spændende at læse om dem, deres hjem og deres synspunkt på Falkien.

Der gik lidt tid før jeg blev grebet af historien om Izola, og det skete først da hun kom til Falkien, men der blev jeg til gengæld også helt hooked på historien om Izola, for den er så spændende! Jeg elsker Bondes velskrevet og let læsende sprog, og jeg er så glad for at Christina har valgt at vi får en hel serie med Izolas, for jeg vil gerne læse meget mere om hende og ikke mindst Falkien. Bogen slutter alt for hurtigt, og med en alt for nervepirrende afslutning, så jeg glæder mig allerede til den næste bog, der meget gerne skulle udkomme til efteråret.

 Star free iconStar free iconStar free iconStar free iconStar free icon

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *