Rød som blod af Salla Simukka

Anmeldes til bøge1r  Forlaget ● Forfatteren ● Goodreads ● Bogpriser

Forlaget skriver: Den 17-årige gymnasieelev Lumikki er en lynende intelligent enspænder, der helst holder sig for sig selv og undgår nære relationer. Den regel må hun dog bryde, den dag hun finder fem hundrede euro-sedler hængende til tørre i skolens mørkekammer.

Pludselig er hun rodet ind i et spind af international narkohandel og på flugt fra russiske og estiske kriminelle midt i den koldeste vinter i mands minde.

Første del af den internationalt roste finske thriller-trilogi

Tak for anmeldereksemplar som er fra Gyldendal.
De følgende udtryk og holdninger, er helt og holdent mine egne

Min mening:
Det er rigtig lang tid siden at jeg sidst har læst en Krimi/Thriller, da  jeg var yngre læste jeg mange af dem, men på et tidspunkt blev jeg så træt af dem, da jeg synes at de blev for ensformet. Men da jeg opdage Rød som blod, synes jeg at den lød ret speciel. Og da jeg blev færdig med bogen var jeg ret glad for at jeg havde taget chancen og skrev til Gyldendal da de søgte folk til at anmelde den. For det er en virkelig spændende bog.

På min udgave af bogen har forlaget skrevet at Lumikki er en hovdeperson der både minder om Lisbeth Salander fra Mænd der hader kvinder og Saga Norén fra Bogen. Jeg kender ikke til Borgen. Men jeg har læst Millennium serien op til flere gange, og jeg kan godt se, at der er noget Lisbeth Salander over Lumikki. Dog synes jeg at Lumikki er meget mere menneskelig, og mindre hård end Lisbeth. Hvilket gør hende til en Unik person. Hun gider ikke folk, men hun er hjælpsom og det viser at hun ikke er ligeglad med sine med mennesker, og det kan jeg rigtig godt lide. Der er nogle andre personer i bogen. Blandet andet dem, som Lumikki går i skole med, og nogle knapt så søde personer, som er fine nok. De er fint beskrevet, men de er ikke lige så spændende som Lumikki. Jeg begyndte at synes rigtig godt om Lumikki, så jeg glæder mig til at læse mere hende, og hendes historie.

Alt i alt synes jeg at det var en rigtig god bog. For den fangede min opmærksomhed med det samme, og det var svært at ligge bogen fra sig, så man når hurtigt frem til den sidste side. Det er første gang at jeg læser noget med Salla, men jeg håber at jeg kommer til at læse flere bøger med hende. For jeg kan rigtig godt lide hendes sprog, Der er flydt med detaljer, uden at det bliver for meget. Der findes rigtig mange tunge krimier, men hvis du har lyst til at læse en god krimi bog, er det her et rigtig godt sted at starte. For det er en let læsende, nervepirrende og intens krimi for både unge og voksene. Så vil jeg varmt anbefale at læse bogen til en kop te på en kold vinter dag.

stjerner

CoverLumikki:

  1. Lumikki

 photo Untitled-1-1_zpsd5a181ed.jpg

Comments

  1. Svar

    Den lyder helt vildt god 😀

    1. Svar

      Det er den også 😀 et frisk pust, hvis man gerne vil læse noget nyt

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *