Roser og Violer af Gry Kappel Jensen

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.


Serie: Rosenholm-trilogien #1 ● Forlag: Turbine ● Udgivet: 23/05/2019 ● Indbinding: 348 (Hardback) ● Genre: Fantasy

Roser er røde. Violer er blå. Jordbær er søde. Er du mon ligeså?

Det er tidligt om morgenen d. 7. juli, og fire piger fra fire forskellige steder i Danmark er på vej til Rosenholm Kostskole et sted på Sjælland. Alle har de fået en invitation til et informationsmøde på den mystiske skole. Ingen af dem ved, at mødet vil ændre deres liv for evigt.

Da de møder op på skolen, finder pigerne snart ud af, at Rosenholm ikke er et almindeligt gymnasium – det er et sted, der uddanner magikere. En helt ny verden åbner sig for pigerne, der nu skal til at lære deres egne evner at kende, men i løbet af deres første år på skolen vikles de ind i opklaringen af en gammel mordgåde, der truer med at få fatale følger i nutiden.

Roser og violer er første bind i fantasytrilogien Rosenholm – en ny serie til teenagere og y/a-læsere. Den er fyldt med magi, romantik og mystik, og de magiske elementer er bl.a. inspireret af nordisk mytologi, naturmagi og åndemaneri. Som typisk for young adult-romaner er Roser og violer også en coming-of-age-historie, der handler om at finde sig selv, om venskaber og om (forbudt) kærlighed.

_________________________

Da jeg skulle i gang med at læse Roser og violer, var jeg virkelig spændt på at, hvordan den vil være, for bogen er utrolig smuk, også er det en helt ny fantasy serie fra en dansk forfatter, og der udover synes jeg også at det er fedt, at det er en fantasy bog, hvor der også er plads til nordisk mytologi i historien.

Det var jeg helt vild:

● Det er dejligt med en ny dansk fantasy serie. Det er ikke fordi vi ikke har danske fantasy forfattere, men der er bare for lidt af dem, så jeg påskønner altid, når der kommer noget nyt og tilmed spændende fantasy historie. Der er alt det der skal være i et fantasy univers, og jeg elsker det! Tilmed er jeg også ret vild med at der er plads til den nordisk mytologi, og jeg håber at der kommer meget mere af det, for det er ret interessant at læse om det.

● De 4 piger er ret skønne og heldigvis ret troværdige. Man lære dem hurtigt at kende, for de ret forskellige, og det synes jeg er godt når der er 4, som man skal holde styr på. De får et godt sammenhold, og jeg glæder mig til at se, hvordan de og ikke mindst deres venskab udvikler sig i løbet af historien.

● Hele mystikken i fortællingen fungere ret godt. Der er måske ikke de største plot twist, men jeg synes at det passer ret godt ind til mystikken om kostskolen, og skolens fortid. Undervejs i fortællingen falder der nogle brikker i puslespillet på plads, men vi har ikke fået dem alle sammen, og jeg er ret spændt på at, se hvordan det hele hænger sammen, og hvordan pigerne finder ud af det.

● Hele bogen er utrolig gennemført og elsker coveret og de små grafiske elementer der er inde i bogen!

Det var jeg knap så imponeret over:

Det er en utrolig spændende verden af magi som pigerne træder ind i, vi får løftet lidt af sløret for den, men jeg synes ikke vi får nok, og jeg vil gerne høre meget mere om magien, og den verden de er trådt ind i, men det her er heldigvis den første bog, så jeg håber at vi kommer til at høre meget mere om det.

Jeg blev fanget for start af og slugte den første del på ingen tid, det samme skete med den sidste del, men til gengæld, synes jeg at midten i bogen var for langtrukken, og det var lidt ærgerligt, når man tænker på, hvordan start og slut delen er.

Roser og Violer var virkelig spændende fantasy bog! Gry fangede mig fra første side af og jeg var vil med universet, og pigerne og jeg glæder mig til at læse meget mere om det, og jeg vil varmt anbefale bogen til jer der er vil med fantasy bøger og ikke kan få nok af magi og mystik.

 Star free iconStar free iconStar free iconStar free iconStar free icon

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *