Serpina af Helle Ryding

  Originaltitel: SerpinaForfatterHelle Ryding Serie: Klintespind #1
Forlag:
Nyt Nordisk ForlagUdgivet: 06/10-2011Antal sider: 414.  Format: Bog. 
 Klintekongen Mithram hersker over de mægtige kridtklinter i landet Soria og bor med sine ni døtre i sin borg inde i klinten, hvor der er en frodig have og evig sommer. Han hjælper landets rigtige konge med at forsvare Soria mod fjender fra havet. Men han er også berygtet for sine vilde natteridt ud i landet med sin flok af døde krigere. Og han er frygtet for sin grusomme afstraffelse af de unge mænd, der sniger sig til et glimt af hans mange smukke døtre, der drager ud om natten som præstinder for at hjælpe de syge. 
Kongens ottende datter, Serpina, er en egenrådig ung pige, der ser op til sin far, men dog ikke altid retter sig efter hans mange forbud. Især det der drejer sig om ikke at måtte tale med fremmede mænd. De ni døtre er ? hvis de har bestået  vandånden Undinens prøve ? usårlige mod alt undtagen slangesværdet, et våben, der bliver båret af en dødsensfarlig fjende, som deres far konstant advarer dem mod. På hver af pigerne bor en edderkop, som hjælper dem med at spinde magiske spind, og som også er en ven, der altid er i nærheden.Men den gamle ærkefjende lurer på sin chance for at trænge gennem Kong Mithrams solide barrierer. 
 Goodreads ● Bogpriser ● Ereolen  

Plus: Det er en hel ny verden vi møder , jeg har ihvertfald ikke læst om sådan et sted, hvor de fx har edderkopper som ven og hjælper. Der er et stort  person galleri, men man bliver ikke forvitre over dem for de er så godt beskrevet og de kommer ind og ud af historien med jævnt mellemrum så man ikke glemmer dem og det gør også at man nemt kommer til at holde af dem.

Minus: Jeg havde det svært med de første 100 sider og jeg tror at det var fordi jeg havde svært ved at forstå hvor forfatterne vil hen. Men det gjorde kun at  blev stædig og læste videre og, hvor er jeg glad for at jeg ikke lage den fra mig, for da jeg begyndte at forstå den og personerne. lavet jeg  ikke andet end at læse til jeg var færdig.


Comments

 1. Svar

  Jeg glæder mig til at læse Serpina 🙂

  Det synes jeg du skal! Jeg glæder mig til at læse 2’eren. Irriterende at den anden ikke bliver oversat. Jeg mener, at hvis man beslutter sig for at oversætte en bog i serien, endda de to første ud af tre, så kunne man da for helvede også oversætte den sidste… Hmm..

  Ja de er mere hygge læsning.

  Jeg er lige gået igang med Vampyrkongen af J. R. Ward. Har du læst den?

 2. Svar

  Kender godt det med penge. Det er lige irriterende, hvis der er mange bøger man gerne vil eje 🙂

  Indtil videre er Vampyrkongen god ja 🙂

  Ja gør det ikke? Jeg er bare så forelsket i den sang…

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *