Simon vs. verdens forventninger af Becky Albertalli

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

  Serie: igen ● Forlag: Høst & Søn ● Udgivet: 30/09/2016 ● Indbinding: 249 (hæfte) ● Genre: Young Adult

En rørende og morsom kærlighedsroman. 17 årige Simon er ikke helt parat til at springe ud som bøsse, da en af hans emails falder i de forkerte hænder, og han risikerer, at bolden ikke længere er på hans banehalvdel: Enten hjælper han Martin, klassens klovn, med at få en date, eller også vil Martin afsløre ham.

_________________________

I starten af året, var der virkelig stor hybel om den her bog, Becky Albertalli som forfatter og ikke mindst filmatiseringen (Love, Simon) der vil blive vist i landets biografer om sommeren. I April læste jeg Fordelen ved hemmelige forelskelser, og i Marts var min min veninde og jeg inde og se Love, Simon og efter jeg havde været til et Bogbloggertræf, hvor der blev snakket utroligt meget om bogen, blev jeg virkelig nysgerrige på, om bogen var så god, som folk påstod at den var.

“Why is straight the default? Everyone should have to declare one way or another, and it shouldn’t be this big awkward thing whether you’re straight, gay, bi, or whatever. I’m just saying.”

Der gik ikke lang tid før jeg blev grebet af Simon fortælling. Simon er sådan en elskværdig person, for han er modig, varm og han har en skøn humor, så man kan ikke gøre andet end at holde af ham og hans personlighed. Det er tydligt at se at han går og tænker over, hvornår og ikke mindst, hvordan han skal fortælle at han er bøsse og det er virkelig fint at læse om alle overvejelser om det hele, imens man følger hans hverdag og læser hans mail i mellem ham og Blue. Nu har jeg som sagt set filmen, så jeg vidste godt, hvem den mystiske Blue ar, men jeg kunne godt forstille mig, at hvis man ikke havde set filmen, at man vil sidde og prøve gætte med på hvem det kunne være sammen med Simon. Simons familie og hans vennekreds er lige så skønne som Simon, og jeg nød at læse om dem og lære dem at kende igennem Simon. Jeg vil gerne have hørt mere om Leah, for man fornemmer tydligt at der er et særlig bånd imellem hende og Simon, men hun glider mere og mere i baggrunden, så jeg er rigtig glad for at hun har fået sin egen bog.

“The way I feel about him is like a heartbeat — soft and persistent, underlying everything.”

“What’s a dementor?” I mean, I can’t even. “Nora, you are no longer my sister.” “So it’s some Harry Potter thing,” she says.”

Jeg er så glad for at jeg endelig fik læst Simon vs. verdens forventninger, for det er en fantastisk bog, og jeg kan godt forstå, hvorfor den har fået så meget omtale, som den har. Becky Albertalli skriver virkelig godt, man kommer lyn hurtigt ind i Simons verden og hans problemer, og selv om at hun skriver om nogle vigtige emner, så formår hun at tilføje noget humor ind i bogen, og det sætter jeg virkelig pris på, for det gør at bogen bliver en let og underholden bog. Da jeg havde læst bogen, havde jeg lyst til at gense filmen, for den er lige så skøn som bogen og, hvis du endnu ikke har læst bogen eller set filmen, så vil jeg varmt anbefale den, for det er en fantastisk fortælling, med nogle vigtige budskaber om venskab og kærlighed.

 Star free iconStar free iconStar free iconStar free iconStar free icon

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *