Skønnest af Gail Carson Levine

I sanglandet Ayortha, synger man dagen lang. I dette land bor krodatteren Aza. Hun har været virkelig uheldig med sit udseende, for ikke at sige uheldig. Med sit sorte hår og blodrøde læber, ligner hun en stor trold. Alle andre i Ayortha er smukke og pæne. Og alle her synger godt. Men Aza har et hjerte af guld og en sangstemme som overgår alle de andres, hun tryllebinder enhver som høre den.

En dag kommer en fornem hertuginde på besøg på kroen. Hun ansætter Aza som selvskabsdame og tager hende med til det store kongerige hvor kongen skal giftes.På slottet vækker Aza stor opmærksomhed, da det eneste man ligger mærke til ved Aza er hendes grimme udseende. Men hun tryllebinder alle med hendes vidunderlige stemme, selv den nye dronning.

Dronningen gør hen til hendes hofdame.Men dronningen har skumle planer for riget og snart står hele slotte i vildt oprør. Aza havner midt i slottets vilde oprør og kommer til at spille en stor rolle for kongeriget og dets vel.


.

Plus: Bogen er hurtigt læst, da forfatteren fortæller den i et let og flydende sprog. Jeg kan godt lide idén med at alt ikke behøver at være gud smukt for at finde kærligheden og man kan bliver accepteret som man er.  Der er heller ikke nået trekantsdrama (to fyre til en pige)  som ellers er blevet så populært.
Minus: Det er som sagt en sang verden i vi befinder os i, så der for er der skrevet en del sange i bogen og de sange kan måske godt være lidt tunge at komme igenmen.
Alt i alt synes jeg at at det er en okay bog. Den har en sød og spændende historie. men for mig er det ikke en bog jeg vil huske om et års tid. Hvis du vil have nået nyt og vil have en pause fra vampyr verden vil jeg da helt klart anbefale den.


Originaltitel: Fairest. Forfatter:  Gail Carson Levine . Serie
Forlag: SesamUdgivet: 31-10-2007. Antal sider: 264. LinkAdlibrisSaxo og Goodreads

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *