Sværd af glas (Red Queen, nr. 2) af Victoria Aveyard

Bogen er et anmeldereksemplar fra Gyldendal. De følgen holdninger og tanker om bogen er mine egne.

 Forfatter: Victoria Aveyard  Forlag: Gyldendal  Udgivet: 26-01-2017  Bog: Hæfte. 463 sider

Mare Barrow er født med rødt blod i årene. Hun hører til på samfundets bund og er, som alle andre med rødt blod, nødt til at tjene den sølvblodede elite. Men Mare er født med Sølver-egenskaber, der gør hende til et våben den koldblodige elite ønsker at styre. Kongen kalde hendes eksistens en umulighed, men Mare har opdaget, at hun ikke er den eneste af sin slags.

I “Sværd af glas” tager Mare af sted for at finde og redde de andre Røde med Sølver-egenskaber i håbet om at de vil slutte sig til hende i kampen mod de magtfulde Sølvere. Den livsfarlige mission bringer hende dog på kant med sine allierede i den Højrøde Garde.

Fantasyromanen “Sværd af glas” er andet bind i Red Queen-serien, der følger Mares oprør mod den sølvblodede elite.

_________________________

Sidste år blev Rød Dronning hurtigt en af mine ynglings bøger, med sin hæsblæsende historie om Mare, hvis verden der bliver vendt op og ned på fra den ene dag til den anden. Bogen sluttede af med en alt for spændende afslutning, der gjorde at man gik rundt og sukkede efter den næste bog i serien. Sværd af glas forsætter hvor vi slap den forrige bog. Mare har sluttet sig til oprørsgruppen, og som læser følger vi hendes kamp om at rede de røde der er på Julians liste, og overbevise dem om at de skal slutte sig til hende, for at stoppe kongen og de magtfulde i samfundet. I bogen spare Victoria ikke på action scener og hun formår at give os en del spekulationer til handlingen, men man kan mærke at Sværd af glas er en to’er, og at Victoria bruger den til at føre os fra den ene bog til den anden. Det er lidt synd, for det gjorde at der var op til flere steder, hvor jeg fandt bogen langtrukken, og der for fangede hun mig ikke på samme måde, som hun gjorde med den første bog.

I Sværd af glas er det tydeligt at se hvor svækket Mare er blevet og vi oplever flere sider af hende – Gode som dårlige.  Og vi bliver konstant hevet ind i hendes svingende humør skift. Det ene øjeblik har vi en Mare med kampgejst og troende på at hendes missionen om hævntørst mod kongen vil lykkes. I det andet øjeblik ser vi hende fortvivlet over hvem hun kan stole på, og sin usikkerhed på hvad hun følger – og ikke mindst for hvem. Som læser var jeg ret spillet omkring det, for på den ene side fandt jeg det virkelig irriterende, men det var også ret spændende, og det gjorde at man var igennem hele ens følelsesregisteret imens man læste. Så selv om man er forivret og irriteret på Mare s å kan man i sidste ende ikke lade hver med at håbe på at Mare og de røde klare den.

Jeg er stor fan af sproget i bogen og den unikke verden som Victoria skabt.  Det var navepierne at følge Mare på hendes rejse og endnu engang giver Victoria os en alt for navepierne cliffhanger afslutning, der gør at jeg kan ikke vente med at få fat i den sidste bog. For selv om jeg ikke var lige så fanget af Sværd af glas, som af Rød dronning, så glæder jeg mig til at få fat i Kongens lænker for at læse, hvordan det vil gå med Mare og hendes kampen mod Maven og hans hær.

 Star free iconStar free iconStar free iconStar free iconStar free icon

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *