TTT #63.

Top Ten Tuesday is an original feature/weekly meme created here at The Broke and the Bookish. Each week we will post a new Top Ten list that one of our bloggers here at The Broke and the Bookish will answer. Everyone is welcome to join.

All we ask is that you link back to us on your own Top Ten Tuesday post AND add your name to the Linky widget so that everyone can check out other bloggers’ lists! If you don’t have a blog, just post your answers as a comment. Have fun with it! It’s a fun way to get to know your fellow bloggers. Future topics can be found here.

Broke and bookish

Temaet: Top Ten Words/Topics That Will Make You NOT pick up a book
Den er svær den her! For der er faktisk ikke rigtig nogle ting, som der gør at jeg vælger en bog fra. Tit er det det inten fordi der er flere ting, ved den her bog, end bare en ting. Men altså nu vil jeg da prøve, at skrive lidt om de emner, der gør at jeg vælger en bog fra. Det står som altid i vilkårlig rækkefølge.

1: Grimt cover: Jeg ved godt at man siger at man ikke skal vælge ud fra bogens cover. Men helt ærligt. Så er det tit 60 % af coveret til bogen til bogen, der gør at jeg bedømmer den om jeg vil købe den eller ej. Der er dog en bog med et grimt cover der er røget med i kurven, men så er det fordi, den har fået en god omtale, eller at bagteksten til bogen fanger mig. Det skal så også lige siges, at det kan også gå den anden vej. forstået på den måde. At jeg har oplevet at have læst en bog, med et mega smukt cover. Men hvor indholdet af bogen slet ikke fanget mig.

2: Dårlig forfatter: Hvis der er en forfatter jeg har læst før, og jeg synes at bogen var dårlig. Så er det ikke sikkert at jeg vil købe en ny bog, af forfatterne af samme navn.

3: Dårlig tekst: Hvis bogens bagside tekst ikke fanger mig. Så er det altså ikke en bog, jeg gider at bruge min tid på. For hvorfor skulle bogens indhold være mere interessant, ind teksten der beskriver den?

4: Bogens omtale: Hvis bogen gang på gang, har fået en dårlig omtale. Gider jeg ikke købe den. Om det så er via blade, aviser, Go0dreads, eller jer andre bloggere. Jeg giver den gerne en chance, hvis det bare er en. Men hvis der er flere. Bliver den ikke skrevet, til to-read listen.

5: Tungt indhold: Hvis det viser sig at bogen har et tungt indhold. Så er jeg ikke meget for at læse den. Jeg gider ikke kæmpe mig igennem en hel bog på flere 100 sider, hvis bogens indhold ikke fanger mig. Og så er det lige meget om, bogen har et flot cover, eller om den har fået en god omtale. Så ligger jeg den fra mig, og begynder på en ny.

6: For mange sider: En bog kan godt skræmme mig, hvis den har for mange sider. Det tog mig faktisk lang tid, for mig at kaste mig ud i kampen om tronen, fordi bogen var på så mange sider. Når jeg får sådan en tyk bog i hånden følger jeg, at det er en stor mursten, som jeg sidder med, og ikke en bog.

7: Zombier: Jeg har ikke noget imod zombier, som sådan, men jeg har vist aldrig læst en bog. Hvor der er zombier med i den. Jeg ved ikke. hvad et er med dem, men emnet tiltaler mig bare ikke.

8: Mobning: Er der noget jeg ikke kan tag, så er det mobning! Det er både i det virkelige liv, og i bøger. Jeg kan slet ikke tag det!

Det var de emner, der afholder mig fra en bog. Der er heldigvis ikke så mange. Og det kan også være at det er der for at, det er så nemt for mig at læse.

 photo Untitled-1-1_zpsd5a181ed.jpg

Comments

  1. Svar

    Nej, hvis jeg syntes bogtræffet var besværligt og irriterende, ville jeg aldrig gøre det. Det ville det ikke være værd. 🙂

    Jeg har så meget styr på det som jeg overhovedet kan have næsten. Jeg ved jo at jeg starter studie igen, skal til USA m.m. i efteråret, så jeg laver så meget som nu og forbereder så meget som overhovedet muligt, mens jeg har tiden. Til gengæld er der ikke så meget der skal tænkes på senere hen. 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *