Uglies af Scott Westerfeld

Anmeldes til bøgerBeskrivelse:   en verden af perfekt skønhed, er enhver, der ser almindelig ud, grim. Alle skal være smukke som supermodeller. Er du først blevet smuk, så kan intet gå galt. Eller kan det?

Tally kan slet ikke vente, til hun fylder 16, hvor hun lige som alle andre i uglies-samfundet vil få sin operation. En operation, der skal forvandle Tally hende fra at være grim og bo i den grå uglies-by til at være forbløffende smuk og som med katapultfart vil sende hende ind i det højteknologiske paradis, hendes bedste ven, Peris, allerede er flyttet ind i.

Modsat Tally, er hendes nye ven, Shay, ikke helt så sikker på, at hun vil være smuk. Da Shay en dag forsvinder, lærer Tally en helt ny side af den smukke verden at kende – og den er ikke køn. Myndighederne stiller nu Tally overfor valget mellem at bringe Shay tilbage eller selv aldrig blive smuk. Tally træffer et valg, der ændrer hendes liv for evigt

Goodreads | ForfatterForlaget | Bogpriser | Amazon

Jeg er blevet mere og mere vild med, sådan nogle bøger som dem her. Hvor de forgår ude i fremtiden, og hvor samfundet bliver styret af en eller anden form for ledere. Det svære blev jeg bare ret skuffet over bogen. Jeg måtte tvinge mig selv til at læse de første 100 sider, hvor jeg valgte at opgive den. Det var både sporget og hanlingen der kedet mig. Også brød jeg mig heller ikke om det her koncept med at alle skulle være smukke. Og at samfundet er delt op i mellem de grimme og de smukke. 

Tally som person synes jeg også var kedelig. Først synes jeg at hun virkede som en ret fed person. Men jo flere sider vi kom ind i bogen, jo mere svag synes jeg at hun blev. For mig virker det bare som om, at hun gør hvad andre personer, bedre hende om at gøre. Om det så er små eller store ting. Så kunne jeg meget bedre lide Shay.

Jeg kommer hverken til at eje eller læse de næste bøger i serien. Måske kunne jeg finde på at genlæse den igen, men det tror jeg ikke. Bogen kommer ud på film, på et eller andet tidspunkt. Om jeg kommer til at se den. Hm det tror jeg ikke, men det må vi se på til den tid. Ihvertfald håber jeg at den er bedre end bogen.

Uglies af Scott Westerfeld ISBN 9788771080384Uglies:

 1. Uglies 
 2. Pretties 
 3. Specials

 Pretties (Uglies, #2) Specials (Uglies, #3) Extras (Uglies, #4)

 photo Untitled-1-1_zpsd5a181ed.jpg

Comments

 1. Svar

  Wow! Er det ikke første gang, du giver 0 stjerner? Tror i hvert fald, det er første gang, jeg har set det på bloggen 🙂
  Det er i øvrigt lidt synd, du ikke kom længere end de 100 sider, for det bliver bedre efter det. Ikke fantastisk meget bedre, men der kommer i hvert fald lidt mere gang i sagerne. Starten er ganske rigtig utrolig langsom og kedelig, og hovedpersonen kunne jeg ikke rigtig forlige mig med. Jeg undrede mig virkelig over, hvorfor der har været et hype omkring denne bog, for jeg var heller ikke særlig begejstret for den – der manglede dybde, troværdighed og interessante personer. Jeg tvivler også på, at jeg skal læse resten af serien – det bliver under alle omstændigheder ikke bøger, jeg vil købe og have stående på min bogreol.

  Mvh. Den lille Bogblog

  1. Svar

   Nej det er det ikke 🙂 bare i år har jeg givet 3 bøger med den her 0 stjerner. Men det sker ikke så tit. Jeg kan godt følge dig i, hvad du skriver, og vil også gerne havde givet den en chance mere. Men når den stadig ikke havde fanget mig efter de 100 sider, og den gav mig minder og minder læse lyst. Så følget jeg at jeg måtte ligge den fra mig.

   Men det kan jo være at, hvis jeg ser filmen og den fanger mig, at låner den igen. Har du læst hele serien?

   1. Svar

    Nej, som sagt tvivler jeg på, at jeg vil læse resten af serien. Ligesom dig var jeg heller ikke så begejstret for bogen. Der er så mange spændende bøger på min ‘must read’-liste, at jeg ikke rigtig kan se nogen grund til at bruge tid på denne serie 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *